Terugblikken en vooruit kijken in de laatste maand van 2020

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Het is inmiddels een vaste gewoonte: Aan het einde van het jaar schrijf ik een samenvattende blog. Voor als je even lekker weg wilt lezen een dezer dagen geef ik je een terugblik van een paar blogs.

In januari publiceerde ik -met toestemming- het interview uit het Nederlands Dagblad over Marijke. Een eerlijk verhaal van een jongere die veel verhuisd is en de impact die dat heeft.

In de levensregel die ik schreef in januari van 2020 uitte ik de hoop dat ik een aantal stiltedagen kon houden. Er vielen een hoop dagen in het water vanwege de pandemie. Maar toch zijn er gelukkig ook een aantal dagen doorgegaan. En gingen we er creatief mee om.

Pandemie:

De wereld ging op slot en ik vroeg me af: hoe deden anderen dat voor ons? Werken vanuit huis is niet nieuw. Ik onderzocht hoe C.S. Lewis zijn dag vorm gaf en schreef erover.

75 jaar vrij Nederland:

We zouden het haast over het hoofd zien. Maar 75 jaar geleden werden ook de examens gecanceld. Het heeft me geholpen om naar die tijd te kijken en deze tijd wat te relativeren.

Overig:

Einde van onze uitzending, afscheid van de achterban:

Begin oktober hadden we het afscheid in Randwijk en daarmee het einde van onze uitzending.

Om iedereen te bedanken en het grote verhaal te laten zien, binnen mijn kleine verhaal van dag tot dag, schreef ik een

Boek:

In de zomer zijn we hard op zoek geweest naar werk. Dat was niet makkelijk middenin de pandemie. Ik merkte dat ik nog niet klaar was met het landen in Nederland en dat was mijn tweede reden om te schrijven over onze jaren in Osijek. Het heeft inmiddels zijn weg naar velen van jullie gevonden.

Hier kun je er nog meer over zien en lezen:

Er is ook een Engelse versie en inmiddels komen de reactie’s binnen waarvan je er een paar hier kunt lezen. (en evt. de engelse versie bestellen, met een voorwoord van Elizabeth Musser) Theworldaroundmytable.com De publicatie van de Engelse versie werd ook gevierd met een on-line bookpresentation. De groep mensen die aanschoven die dag gaven een boeiende indicatie van ons nomadenleven van de laatste vijftien jaar. Mensen uit meer dan 10 landen schoven aan. Het was een absoluut hoogtepunt van het jaar voor mij waarin ik zoveel mensen als een puzzelstuk op mijn scherm zag staan en hen met elkaar in verbinding brengen, was een bijzondere ervaring.

Het jaar 2020 zal nog lang in ons geheugen staan. Dat is niet erg. We wensen je intieme kerstdagen toe, waarbij je misschien wel meer dan anders kunt inzoomen op de kribbe en het volmaakte Kind dat kwam om Zijn leven te geven aan ons in min of meer misere.

 

 

Links: Jozef krijgt een droom, d.m.v. een tikje van een engel. Midden: Jozef en Maria onderweg. Rechts: Jezus bij Jozef op zń nek. Getekend door Judith, dec. 2018

 

p.s.1. Blij nieuws: Jelle en ik zijn per 1 januari aangenomen als Missionair Werkers bij het Leger des Heils. Hier kun je het plan lezen.

p.s.2. Wil je alsnog het boek: De wereld rondom mijn tafel bestellen? Dat kan hier.

 

 

Gezegende Kerstdagen en een gelukkig 2021

Van links naar rechts: Janneke, Laurens, Judith, Femke, Jelle en Marijke

 

 

 

 

1 reactie

Reacties zijn gesloten.