2024 beginnen in het klooster. #whynot?

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Er komt weer een uniek levensregel retraite op Klooster Nieuw Sion en jij kunt mee!

“Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, 
laat het verleden nu rusten.
Zie, ik ga iets nieuws verrichten, 
nu ontkiemt het, 
heb je het niet gemerkt?
Ik baan een weg door de woestijn,
maak rivieren in de wildernis.” 

Jes. 43: 18,19

Bovenstaande teksten heb ik gekozen als thema voor dit retraite als we op de drempel staan van een nieuw jaar. Ik zie er naar uit om er met elkaar wat dieper in te duiken. De gastenkamers zijn geboekt en gereserveerd voor ons. Je krijgt een heerlijke eigen kamer met uitzicht op de klooster binnentuin of op de landerijen rondom Klooster Nieuw Sion.

Hoe wil jij het komende jaar met intentie vorm geven aan de verschillende taken en verantwoordelijkheden die je hebt? Ontdek dat tijdens het ontwikkelen (of verfijnen) van je levensregel tijdens een Klooster Retraite op Nieuw Sion.

Dit retraite geeft je:

 • Inzicht in de verschillende rollen die jij in deze fase van je leven vervult.
 • Je leert ritme ontwikkelen en op een holistische manier oog krijgen voor 7 levensgebieden (HOUVAST) die je vanuit rust begint en ook afrondt. Dat is wel zo Benedictijns. Lees hier meer: Levensregel in een notendop. En dit is de Levensregel Literatuur Lijst die er aan ten grondslag ligt.
 • Je maakt heldere doelen voor 2024.
 • Je schrijft en krijgt inzicht in jouw ideale dagplanning.
 • Je schrijft en krijgt inzicht in jouw ideale weekplanning.
 • Je werkt aan je persoonlijke levensregel, maar er zijn ook groepsmomenten waarin we ervaringen uitwisselen.
 • Praktische handvatten waarin je leert omgaan met de weerbarstigheid van het alledaagse leven.
 • Een eenpersoonskamer waarin je je terug kunt trekken.
 • We eten organisch en genieten van de verstilde omgeving rondom Nieuw Sion en dat is een feestje met de 100 jarige Engelse tuinen als buren.

Ik nodig je uit om je een paar dagen op te sluiten in Klooster Nieuw Sion en neem je graag mee in het ontwikkelen van je persoonlijke levensregel.

Lees hier wat anderen ervan vonden.

Is het afgelopen seizoen ook alweer tussen je vingers doorgeslipt? Vraag je je af hoe je, pro-actief meer vanuit rust kunt leven, in plaats van re-actief van hot naar her rennend? Zou je eens willen beginnen vanuit rust?

Het is mogelijk om met een goed overzicht een nieuw seizoen te starten. Om vanuit rust en overzicht je taken beet te nemen. De manier waarop ik dat zelf al jaren doe is volgens de HOUVAST Levensregel. Inmiddels heb ik twaalf mensen persoonlijk begeleid met het gebruik van deze levensregel.

Ik nodig je graag uit om tijdens een speciaal weekend op Nieuw Sion met deze levensregel aan de slag te gaan en holistisch te beginnen vanuit rust.

Jij kunt mee! Er zijn 6 plekken.

De datum: 24 – 26 mei
De plek: Klooster Nieuw Sion
De prijs: 395,- Vroegboekkorting tot 15 januari 375,-
Aanmelden kan hier: jannekeonderweg.nl/welkom

Alle zintuigen krijgen Aandacht.

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/welkom

Tijdens dit Retraite brengen we drie dagen met 7 mensen door om je eigen Levensregel te ontwikkelen of te verfijnen, als je al eerder een persoonlijk begeleid retraite hebt gevolgd. Het ambacht van het leven met een levensregel komt het beste tot zijn recht als je het met regelmaat examineert.

Zoals een druif naar het licht groeit, zo kan je levensregel je Houvast geven.
Niet te strak, maar losjes en met richting naar het Licht.

Je ontvangt het werkboek: HOUVAST een praktische levensregel, (met voorwoord van Wil Derkse) of 20,- korting. Samen met een cadeau tasje twv. 25,-

Wie ben ik?

Janneke Huisman, ik leef sinds 2018 met een levensregel, die ik in het heetst van de strijd heb ontwikkeld. Ik geef Persoonlijk Begeleid retraites. Daarnaast organiseer ik al jaren Stilte-Schrijf Retraites (dagen en weekenden) waarbij ik de voorkeur geef aan kleine groepen omdat de dynamiek binnen een kleine groep persoonlijker is. Ik draag zorg voor een mooie afwisseling van persoonlijk delen en je focus houden.

In 2019 volgde ik de training Benedictijns Leiderschap op klooster Nieuw Sion en sinds 2022 geef ik er jaarlijks een aantal klooster retraites. Op het jaarlijkse kloosterfestival geef ik er de workshop Contemplatief Schrijven.

We genieten van de verstilde omgeving van Nieuw Sion

Aanmelden voor 15 januari. Klik hier voor de aanmelding.

De Berceau, waar je het een en ander eruit kunt wandelen

Klik hier voor de aanmelding.

(ook bijzonder geschikt voor teams, studiegroepen oid).

Ik zie er naar uit om een paar dagen met je op te trekken.

Vr. groet, Janneke

5 reacties

 1. Dag Janneke,

  Ik zit te twijfelen of ik me aanmeld voor de retraite van 5 tot 7 januari.
  Vraagje moet je goed zijn in schrijven, verwoorden van dingen… ik ben erg op zoek naar balans in mijn leven…

  Maar vraag me af wat moet ik in huis hebben om mee te kunnen doen.

  Groetjes Petra

Reacties zijn gesloten.