Wat anderen zeggen

Over het werkboek “Hoe vind ik rust”

7 oefeningen in het leven vanuit rust door ritme; de levensregel HOUVAST

“Je hebt het begrepen, luchtig en systematisch. Een levensregel is dynamisch” zei Wil Derkse; auteur van oa: “Een levensregel voor beginners” en “gezegend leven”) tegen me terwijl we samen aan de thee zaten nadat hij zo vriendelijk is geweest om mijn werkboek te redigeren en het te voorzien van een voorwoord.

Alle reden voor dankbaarheid dat dit het licht mocht zien. Het is voelbaar een document dat biddend geschreven is. Ik hoop dat het zijn weg zal vinden naar veel mensen die rust zoeken. Maria van Mierlo

Wat ik sterk vind is jouw inhoud en dat het ook coherent is met hoe jij je leven leidt; dat maakt het heel geloofwaardig. Annemarie van den Berg-Nap

I’ve been reading Emotionally Healthy Spirituality  Its Impossible to Be Spiritually Mature, while Remaining Emotionally Immature (Peter Scazzero).  His final chapter is Go the Next Step to Develop a “Rule of Life”.  I thought of you.  He also has a companion book Emotionally healthy spirituality day by day a 40-day journey with the Daily Office.  Interesting.   On the same wavelength with you.  Bravo.  (Important books!) Tom mc Cormick, pastor Toronto

Een aanrader, dit werkboek! Mooi opgebouwd en het stemt tot zelfonderzoek en actie.” Ineke

Echt complimenten hoe je dit hebt gedaan!” Vera

Je Leefregelwerkboek vond ik mooi opgebouwd! Het leest makkelijk en ik vond het fijn dat je het onderwerp ook luchtig en soms ook grappig benaderd. Het heeft me aangezet om er verder mee aan de slag te gaan en er over na te denken en voelen… De holistische ingang vind ik ook erg mooi en belangrijk! Het is het waard om het onder de aandacht van veel mensen te brengen die behoefte hebben aan ritme en regelmaat in hun leven!” 🤍

Liefs, Soof🌿

Er is ook een Engelstalige versie. Here are some responses:

“It was good to fill out the pages and think about how I want to fill my time or what is important for me.“Lisa

My mornings are already well structured, and I liked that, but I was often without a plan in the afternoons. So now I have one Hold-On goal for each afternoon in the week, and so far it is great! I finally do practice the banjo and yoga. It is good for me to have the discipline but also to not be overwhelmed by everything I could do. I just say to myself “that is for another day”. So thank you for your input! I´m still playing with it and finding my own way with it, but that was your intention anyway, and I wanted to tell you that it does work! Julia

Janneke knows how to create peace, and there is a choice of how to work with your Rule of Life. The quiet way appeals to me. Ruth

I have experienced how good and how easy it is to concentrate and start with Holy Ground in a familiar environment. Precisely because that ‘oasis’ was now at home, I can apply it more easily in daily life. Now I’ve experienced that you don’t have to be in a monastery for contemplation (and connection, though to a lesser extent).  Thanks to the online retreat, I feel encouraged to visit that oasis at home more often. Thanks again Janneke! Peter (A participant at an online retreat)

Ik wil graag het boek bestellen! (klik dan op de link).

Over de levensregelretraites:

Helpend om structuur/ stappen te hebben“.

Volledig en holistisch, het omvat alle levensgebieden“.

Goede mix van vrijheid en structuur“. 

Heerlijk nuchter, niet oordelend“.

“De vrolijkheid, vrede en ontspanning zijn fantastisch“.

Mooi verzorgde retraite met aandacht en zorg voor de details“. 

Goede sfeer, goede verwachtingen, ook de praktische dingen zijn goed gecommuniceerd.

De plek, het met elkaar zijn, kunnen delen met elkaar, de openheid en rust en Gods aanwezigheid. Alle lof aan God!”

Wat een verschil! Beginnen en eindigen vanuit rust. Ik snap niet hoe ik het altijd zonder deed!” Magda, een retraite gast op het retraite over een Levensregel

Het speelse en ‘genadige’ van deze levensregel is heel aantrekkelijk voor mij. Ik voel  me vaak falen en deze regel biedt keer op keer de kans van opnieuw beginnen. Erg fijn om mee te oefenen tijdens een retraite”. Marieke 

Precies waar ik naar op zoek ben! Leven met een levensregel buiten het klooster!” Fanny

Een mooie afwisseling van uitleg over de Levensregel, persoonlijke voorbeelden en tijd om mijn eigen Levensregel uit te schrijven. Ik vond het heel fijn dat Janneke mijn voorbereidende email had gebruikt om specifieke vragen te stellen die voor mij toepasbaar zijn”. Marianne 

Over Persoonlijk Begeleide Retraite trajecten:

Ik ging door een moeilijke periode en ben heel dankbaar voor de afgelopen zes weken. Ze hebben veel gebracht! Zeker dankzij het HOUVAST-traject! “

Janneke, het in zeven stukken hakken van de HOUVAST methode heeft me veel gebracht. Het was een voor mij (fysiek en mentaal) lastige periode en dit hielp me te focussen en mijn prioriteiten helder te krijgen. Ook het ‘mogen’ genieten van mijn aandachtsletter S bracht me enorm veel en nog. Je wekelijkse mails waren een cadeautje waar ik naar uitkeek. De aandachtspunten die je aanreikte, daagde me iedere keer weer uit. Ik raad het zeker aan wanneer je op een kruispunt staat of juist even geen richting meer weet, om dit traject bij jou aan te gaan. Dank, dank!! 

Over Stilte – Schrijf retraites:

Lees hier een gast blog van een tevreden retraitegast.

Kapel momenten: GEWELDIG! samen teksten lezen, luisteren, stil zijn, zingen, het is fantastisch om te ervaren wat dat met elkaar doet. Het geeft een ongedwongen saamhorigheid. Heel meditatief als je het blijft herhalen.” Bart.

Over Janneke:

Janneke, woont onder de mensen. Ze claimt, accepteert, heeft lief, eert en vergeeft alles wat mooi en gebroken is in de verhalen van mensen.“Hye-Jin, vriendin en kringgenoot uit Toronto.

Je schrijft mooiPeter Henk Steenhuis; filosofie redacteur bij dagblad Trouw.

Ik ben onder de indruk, wat hebben we veel overeenkomsten!” Maria van Mierlo

Het is fijn om te zien dat er niets zweverigs aan haar is, Janneke is gastvrij, vriendelijk en open.” Cora

Janneke is ongedwongen, gastvrij, aanstekelijk, ongecompliceerd, vrolijk, geïnteresseerd en voorbereid”. Paula

Het is leuk om te zien hoe je het doet, je persoonlijkheid, je creativiteit.” Inge.

Ik waardeer je rijpheid en hoe je je leven leeft met Gods Woord in gedachten.” Brenda Yang

 

Over het boek: De wereld rondom mijn tafel

veertig verhalen over het leven in Zuidoost Europa

en thuiskomen in Nederland.

Wat een heerlijk boek om weg te lezen met mooie verhalen en Bijbelteksten.” Carolien.

Je boekje had ik in 1 dag uit. Ik vond het mooi om te lezen wat jullie als gezin hebben meegemaakt en hoe het jullie heeft gevormd. Ik voelde ook herkenning in jullie liefde voor eenvoud en echtheid. Echt mooi en heel vlot geschreven!” Soof.

“Ik vind het heerlijk om het boek naast m’n bed te leggen en er steeds een stukje uit te lezen. Het is zo leuk om samen met jullie op te reizen.” Grace.

Uit: de wereld rond mijn tafel. blz. 99

Ik wil graag dit boek cadeau doen, aan mezelf of aan een ander.

Klik dan op de link.