Een stilte dag op stille zaterdag

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Welkom op een stiltedag in de uiterwaarden! 

11 april 2020

Welke dag leent zich mooier voor een stilte dag, dan Stille Zaterdag? De dag na Goede Vrijdag en de dag voor Pasen. De dag waarop we herdenken dat Jezus begraven is, maar ook de dag waarin we hopen op de opstanding die eraan komt.

Ben je al eerder op een van de Stilte dagen in de Polder geweest en is het je goed bevallen? Of lijkt het je gewoon mooi om stil te zijn, op stille zaterdag? Of ben je er aan toe om in de drukte van alledag, een dag de batterij op te laden? Lekker van je af te schrijven, aan je eigen ding te werken of handvatten van de workshops te gebruiken? Dan is dit wellicht iets voor jou:

Samen met jou en de mensen die jij voor deze dag uitnodigt, ervaren we de stilte, op een andere plek dan gewoon thuis. Er is tijd voor ontmoeting, inspiratie en gelegenheid om iets te delen. Het zijn de kapel momenten die de dag structuur geven en de stilte, die in combinatie met schrijven diepte aan kan brengen. Je hoeft geen schrijver te zijn om je aan te melden. Na het eerste kapelmoment krijg je handvatten hoe je de stilte vorm kunt geven.

Opnieuw heb ik een unieke plek kunnen vinden: Herberg De Aandacht in Heteren, letterlijk op loopafstand van de uiterwaarden. Tijdens de dag doorbreken we de stilte niet, ook tijdens de lunch, houden we de stilte vast. Dit is dus echt een dag van meer contemplatieve aard. Mocht je de stilte willen doorbreken voor een persoonlijk gesprek of gebed, dan kan dat natuurlijk altijd en stappen we er even tussenuit de uiterwaarden in.

Graag ben ik opnieuw je gastvrouw. Het unieke aan deze stilte dag is, net als de vorige keer: de opbrengst komt volledig ten goede aan pastoraal werk in Hongarije en Kroatië.

Jelle hoopt bij een van de kapelmomenten iets te vertellen over de kruisweg en hoe dat in de vroege kerk vorm werd gegeven. Je kunt zelf ook de kruisweg gaan.

Programma:

Dit kun je verwachten, maar laat je gerust verrassen door deze dag:

9.00 aankomst met koffie, welkom

09.00- 9.45 Hoe geef ik de stilte vorm? / input / waar hoop jij op in deze dag?

9.45 Kapelmoment 1. 

10:00 – 12.00 Ga de stilte in / schrijven / contemplatie

12.00 – 12.45 Stilte Lunch

12.45-13.00 Kapelmoment 2

13.00 –  14.00 Stiltewandeling

14.00 – 15.00 Stilte/ Schrijven / contemplatie

15.00 Kapelmoment 3 

15.30 -17.00 Thee/ Koffie/ Gesprek, terugblik

Wat deelnemers van eerdere retraites schreven:

  • Verfrissend.
  • Goede sfeer, vrijheid, informeel, regelmaat, geen stress.
  • Heerlijk om tijd te hebben om alleen te zijn en in de groep; leuke mix.
  • Bijzonder om de stilte in groepsverband te ervaren.
  • Ben erg aangemoedigd om mijn gedachten weer op papier te formuleren.
  • Ik hou er zo van om te zien hoe je het allemaal doet, je persoonlijkheid, je creativiteit.
  • Ik ben blij dat ik een paar nieuwe tips kreeg voor het schrijven.
  • Mooi hoe we dingen in een kleine groep konden delen.

Prijs: €69,- (opgave mogelijk tot 22 maart 2020)

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/opgave

Kun je niet komen op 11 april, maar heb je wel belangstelling voor een stilte-dag op een later moment? klik hier, je krijgt bericht.

En vraag je je af: waarom doe je dit eigenlijk?

Ik vind het heel mooi om mensen bij elkaar te brengen. De combinatie van ontmoeting en samen stilte ervaren is uniek. Om deze aspecten: contact en schrijven en stilte op één dag gebalanceerd tot zijn recht te laten komen geeft mij veel voldoening.

 

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/opgave

Hoop je te zien in de Heterense uiterwaarden! (Sluitingsdatum: 15 maart 2020)

p.s. 1. 100% van de inkomsten van deze dagen, na afgetrokken kosten zijn voor de bijdrage die we leveren aan pastoraal werk in Hongarije en Kroatie. Meer weten? Stuur me een e-mail: janneke@jhnet.nl

p.s. 2 Vanwege de pandemie is deze stiltedag uitgesteld naar september.