Wat is een goed begin van je dag?

Mini Introductie Cursus HOUVAST, Deel 1 (van 7)

Deze vrijdag krijg je de eerste mail in je box. Want in 7 weken lang neem ik je stap voor stap mee in een mini cursusje HOUVAST, een holistische levensregel om de hectiek van het alledaagse leven behapbaar te maken door elementen uit het kloosterleven te implementeren. Hoe fijn dat is, dat ga je ontdekken.

Koester jij wrok?

Chris, de man tegenover me aan de koffietafel is vijftien dagen jonger dan mijn vader en dat is een bijzondere ontdekking. We komen elkaar tegen op het Wycliffe Centrum waar we van 2007-2010 woonden. Al snel is er een klik en de gesprekken worden met de dag persoonlijker.

Hoe kan ik holistisch leven in 2023?(2 van 4)

Het eerste kwartaal van 2023 is volgende week voorbij. Schreef ik in de eerste blog van deze serie die ik elk kwartaal naar je stuur: “Je goede voornemens zijn wellicht vervlogen”. Dit keer schrijf ik: Je goede voornemens van 2023 ben je wellicht al lang vergeten! En dat is helemaal niet erg! Wees gerust een beetje lief voor jezelf. 

Wel is het leuk om je goede voornemens er weer eens bij te pakken, als je ze überhaupt al opgeschreven hebt.

Oh! Leer ons bidden

Op deze dag deel ik graag een gebed met je. Zelf ben ik niet zo’n bidder. Ik ben nogal makkelijk afgeleid en mijn gedachten vliegen altijd alle kanten op. Ik heb dat al jaren. Toen ik een jaar of 19, 20 was, bedacht ik me opeens dat de leerlingen van Jezus vroegen of Hij hen wilde leren bidden.

Kiezen voor rust & vrede

Tijdens het rondneuzen in mijn boekenkast kwam ik dit kunstwerk tegen met de titel: Kiezen voor vrede. Het is niet alleen de harmonieuze kunst wat me bijzonder aanspreekt, het is ook de vrijheid dat we mogen kiezen. Heb je een druk en vol leven waarin je veel aan anderen geeft? Of heb je kortgeleden een grote verandering meegemaakt?

Zorg voor jezelf, zodat jij ook weer voor anderen kunt (blijven) zorgen.

Wil jij een van die laatste plekken op het aankomende retraite? Aanmelden maar. Er zijn nog drie plekken. Jannekeonderweg.nl/welkom

Welkom op een Stilte dag in de uiterwaarden

Op aanvraag organiseer ik voor een groep van 10- 12 personen met alle liefde een Stilte dag in de Herberg in Heteren.

Samen kijken we naar een datum en jij stelt zelf je groep samen. Zo beleef je de dag met de mensen die jij uitkiest. Je bijbelstudiegroep, je vereniging, je kerkenraad of een stel collega’s die met elkaar Pas op de Plaats willen maken. Neem contact met me op dan kijken we samen verder: Jannekeonderweg.nl/contact