Over mij & Visie & Missie

Hallo!

Leuk dat je hier bent, een klein hoekje op het wereld-wijde-web.

In t kort:

Ik ben Janneke (1977) en deel mijn dagelijks leven met Jelle Huisman, wiens achternaam ik draag sinds onze trouwdag in 2001. Samen kregen we vier kinderen en woonden met hen in vier landen. Misschien komt het daar wel door dat ik actief op zoek ben naar rust en ritme.

In januari 2023 stond er een artikel in Trouw bij “Zin in het alledaagse”. Een klein inkijkje van hoe ik nu in het leven sta.

Op de vraag waar ik eigenlijk thuis ben, is mijn twijfelende antwoord: bij het hart van de ander. 

Maar eerst even terug:

Jelle gaf me in 2011 een blog en zei: “Dat is echt iets voor jou!” Maar het duurde nog 2 jaar voordat ik het lef had om de eerste blog het wereld-wijde-web op te slingeren. Nu ik eenmaal de sprong gewaagd heb schrijf ik maar door. Er zijn zoveel verhalen te vertellen. En dat deel ik graag met jou.

Jelle heeft de naam Janneke Onderweg verzonnen. Natuurlijk omdat we nogal veel onderweg zijn (geweest), maar ook omdat de eerste christenen in Antiochië “mensen van de weg” werden genoemd. 

Het liefst schrijf ik over stilte, ritme, organisch tuinieren, en schrijven zelf. Schenk jezelf gerust een flinke kop thee in en kijk maar eens in het archief van 360 blogs, die door zo’n 500 mensen gelezen worden, die komen uit meer dan 130 landen. De blogs zijn een 300.000 keer gelezen. Maar het mooiste is: Met 75% van de lezers heb ik wel een keertje aan tafel gezeten. 

Dat is toch leuk!

Sinds 2018 ben ik gastvrouw op retraites en leidde zowel stilte dagen, stilte weekenden, workshops en online retraites in binnen- en buitenland en heb hierbij ongeveer 400 gasten mogen verwelkomen. De combinatie van stilte, activiteit en levensritme spreekt me bijzonder aan. En ik deel dat enthousiasme in alle rust graag met jou.

Schrijfster

In 2020 schreef ik het boek “De wereld om mijn tafel En je kunt dat nog steeds bestellen. Ik blog sinds 2013 op JannekeOnderweg.nl. en Theworldaroundmytable.com

Sinds 2018 leef ik met een Leefregel buiten het klooster en in 2022 heb ik daar een werkboek over uitgegeven. 

Mijn visie: Ik schrijf en organiseer retraites omdat ik je graag meeneem onderweg en we samen reflecteren hoe je alle verschillende seizoenen in het leven vanuit rust mag omarmen.

De tuin kent ook zijn hitte, droogte en regen dagen. Het leven zit vol seizoenen en het is pure levenskunst om daarin mee te bewegen, in samenwerking met je Maker, de Auteur van je leven. Ik help je graag.

Mijn missie: Hoe doe ik dat dan: leven met een Levensregel? Graag help ik je om de verschillende seizoenen te aanvaarden, jouw unieke uitgangspunten in kaart te brengen door het een en ander te verwoorden.

De sleutel van het leven met een levensregel is het examineren of terugblikken op je leven. Dagelijks, wekelijks en ook het grote plaatje. Hoe ik dat doe, leg ik je graag uit!

Welkom aan Tafel

Het liefst zit ik in het echt met jou aan tafel. Daar zijn drie opties voor:

  1. Welkom in het Klooster. Voor als je meer diepgang wilt dan een dag.
  2. Een Persoonlijk begeleid Retraite Traject; als je rust en ritme verdiepend wilt vormgeven in de hectiek van het leven van alledag en wilt oefenen met een Levensregel buiten het klooster.
  3. Welkom op een Stilte – Schrijf Retraite in de uiterwaarden. (Stel zelf je groep samen!).

Nou, Online aan tafel vind ik wel even genoeg.

Laat dan hier je email achter en wordt onderdeel van onze blog community. Schuif aan en ik serveer:

  • Wekelijks een nieuwe blogpost op dinsdag om 12 uur. (behalve als het leven me al te veel in beslag neemt)
  • En maandelijks Van Mijn Tafel e-mail met een persoonlijk stukje van mij, dat niet het wereld-wijde-web op gaat. Met blogs “vers van de pers” een boeken- en film en muziek tip, een anekdote of net wat ter tafel komt. Ik deel ook wat jullie als lezers delen en zo ontstaat er een unieke uitwisseling. Afsluitend krijg je te lezen “wat er in ‘t vat zit”.
  • Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten die eraan komen. En geef ik hier speciale kortingen weg. 

Waarom blog je eigenlijk?

Het gaat mij in het schrijven en op de retraites altijd om de verbinding met jou, mijn gast of lezer. Het leuke aan bloggen is dat er een vaste blog community ontstaat van mensen met dezelfde interesses. In het Engels heet dat zo mooi: Kindred Spirits.  Ik mag de verbindende schakel zijn en vind dat een hele eer. 

Wil je uit de blog community stappen? Dat kan altijd. 

Over mij: Ja, ik wil meer weten! de uitgebreide versie🙂

Van nature ben ik een bezige bij die rust zoekt. Mijn man Jelle, is een beschouwer, iemand die van nature de rust en stilte omarmt. Van hem heb ik geleerd de stilte lief te hebben. Samen zijn we Missionair werkers/ pioniers binnen het Leger des Heils en Werken in Wageningen.

Ik ben als vijfde op rij geboren in Veenendaal in een gezin van tien kinderen, waar ik leerde dat er altijd ruimte genoeg is voor meer mensen. Rond een keukentafel ben ik in mijn element.

Meer over schrijven

Jacqueline van der Waals schrijft ergens:

“Schrijven moest ik als ik schreef.”

Daar herken ik me wel in. Er is geen dag dat ik mijn heerlijke parker pen niet over het papier laat glijden. Een eigenaardigheidje van mij is dat ik inmiddels al jaren standaard een pen en een papier naast mijn bed heb liggen voor nachtelijke inspiratie. Manlief waardeert het als ik het later pas deel;-) We houden een soort van stilteretraite tijdens de nachtelijke uren. Helaas voor hem, hebben we dit in moeten voeren. Als rasechte extrovert vond ik het weleens moeilijk om de ochtend af te wachten en mijn verse gedachten te delen.

De Engelse versie heet: Theworldaroundmytable.com maar zoals je ziet ben jij in de Nederlandse hoek belandt. Welkom! Ik ben benieuwd naar jou verhaal.  


Welkom aan tafel! Het is me een eer als je aanschuift.

Nodig gerust iemand uit. Er is altijd plaats genoeg.

#delenislief

Een hartelijke groet, Janneke