Over mij

Over mij

Hallo!

Leuk dat je hier bent, een klein hoekje op het wereld-wijde-web.  Jelle gaf me in 2011 een blog en zei: Dat is echt iets voor jou! Maar het duurde nog 2 jaar voordat ik het lef had om de eerste blog het wereld-wijde-web op te slingeren. Nu ik eenmaal de sprong gewaagd heb schrijf ik maar door. Er zijn zoveel verhalen te vertellen. En dat deel ik graag met jou.

Ik schrijf over het alledaagse leven wat ik bewust probeer te leven. Van “waarom zou je in Osijek wonen” , het verhaal achter een oude muurroller tot intervieuws met mensen die we onderweg tegen komen tot aan de ervaring: Met je gezin het klooster in.  Ik schrijf ook over schrijven, want ik hou van schrijven! 

Mensen uit meer dan honderdtwintig landen zijn vroeg of langs eens aangewaaid, (theworldaroustndmytable.com) maar zoals je ziet ben jij in de Nederlandse hoek belandt. Welkom! Ik ben benieuwd naar jou verhaal. Misschien hoor ik daar wel wat van op een van de stilte dagen. 

Deze blog groep bestaat uit een kleine 200 trouwe volgers. Als je ook aan wilt schuiven, klik dan op onderstaande link, laat je e-mail achter en zo krijg je:

  • Wekelijks een nieuwe blogpost binnen.
  • En maandelijks een e-mail met een persoonlijk stukje van mij, dat niet het wereld-wijde-web op gaat. Met een boeken- en film tip en nog een of andere anekdote of net wat ter tafel komt. Ik deel ook altijd wat jullie als lezers delen en zo ontstaat er een unieke uitwisseling.

Het is me een eer als je aanschuift aan deze on-line tafel. Nodig gerust iemand uit. Er is altijd plaats genoeg.

.

 

  Jacqueline van der Waals schrijft ergens:

“Schrijven moest ik als ik schreef.”

Een eigenaardigheidje van mij: Inmiddels ligt er al jaren standaard een pen en een papier naast mijn bed voor nachtelijke inspiratie.

Manlief waardeert het als ik het later pas deel;-)

 

Sinds een paar jaar organiseer ik stiltedagen of -weekenden. Kijk hier maar voor de najaars stilte dagen in de uiterwaarden. (welkom!) Het is alsof hierin voor mij veel dingen bij elkaar komen: mensen bij elkaar brengen, een stukje gastvrijheid bieden. Diepgang in gesprekken aan de randen van de dag en het samen de stilte ervaren en genieten van het goede maken het tot een mooi geheel.

Welkom aan tafel! Dit icoon heet ook wel: “de uitnodiging” Het spreekt me bijzonder aan, omdat Jezus ons aan Zijn tafel nodigt om tijd met ons door te brengen. Zo wil ik je ook aan mijn tafel uitnodigen. Zelfs al is die tafel maar on-line.

 

Het is me een eer als je aanschuift aan deze on-line tafel. Vind je het leuk? Nodig gerust iemand uit, er is altijd plaats genoeg.

Af en toe organiseer ik een serie stiltedagen. Hierbij de aankomende dagen in september en oktober 2020. Welkom.

 

Een hartelijke groet, Janneke