Over mij

Over mij

Hallo!

Leuk dat je hier bent, een klein hoekje op het wereld-wijde-web.

In een notedop:

Ik ben Janneke, deel mijn dagelijks leven met Jelle Huisman, wiens achternaam ik draag sinds onze trouwdag in 2001. Samen kregen we vier kinderen en woonden met hen in vier landen. Ik ben als vijfde op rij geboren in Veenendaal in een gezin van tien kinderen, waar ik leerde dat er altijd ruimte genoeg is voor meer mensen. Rond een keukentafel ben ik in mijn element.

Iets over mij en dit blog

Jelle gaf me in 2011 een blog en zei: “Dat is echt iets voor jou!” Maar het duurde nog 2 jaar voordat ik het lef had om de eerste blog het wereld-wijde-web op te slingeren. Nu ik eenmaal de sprong gewaagd heb schrijf ik maar door. Er zijn zoveel verhalen te vertellen. En dat deel ik graag met jou.

Ik schrijf over het alledaagse leven wat ik bewust probeer te leven. Van “waarom zou je in Osijek wonen” , het verhaal achter een oude muurroller tot intervieuws met mensen die we onderweg tegen komen tot aan de ervaring: Met je gezin het klooster in.  Ik schrijf ook over schrijven, want ik hou van schrijven! 

Jacqueline van der Waals schrijft ergens:

“Schrijven moest ik als ik schreef.”

Daar herken ik me wel in. Er is geen dag dat ik mijn heerlijke parkerpen niet over het papier laat glijden. Een eigenaardigheidje van mij is dat ik inmiddels al jaren standaard een pen en een papier naast mijn bed heb liggen voor nachtelijke inspiratie. Manlief waardeert het als ik het later pas deel;-) We houden een soort van stilteretraite tijdens de nachtelijke uren. Helaas voor hem, hebben we dit in moeten voeren. Als rasechte extrovert vond ik het weleens moeilijk om de ochtend af te wachten en mijn verse gedachten te delen.

Mensen uit meer dan honderddertig landen zijn vroeg of langs eens aangewaaid, (theworldaroundmytable.com) maar zoals je ziet ben jij in de Nederlandse hoek belandt. Welkom! Ik ben benieuwd naar jou verhaal. Misschien hoor ik daar wel wat van aan de randen van de stilte dagen.  Of als we samen wandelen of elkaar ergens anders tegen komen. Deze blog groep bestaat uit ongeveer 500 trouwe volgers waarvan ik de meesten persoonlijk heb ontmoet. Als je ook aan wilt schuiven, klik dan op onderstaande link, laat je e-mail achter en zo krijg je:

  • Wekelijks een nieuwe blogpost binnen. (behalve als het leven me al te veel in beslag neemt)
  • En maandelijks een Van Mijn Tafel e-mail met een persoonlijk stukje van mij, dat niet het wereld-wijde-web op gaat. Met een boeken- en film tip en nog een of andere anekdote of net wat ter tafel komt. Ik deel ook altijd wat jullie als lezers delen en zo ontstaat er een unieke uitwisseling.
  • Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten die eraan komen.

Het is me een eer als je aanschuift aan deze on-line tafel. Nodig gerust iemand uit. Er is altijd plaats genoeg.

 

 

Welkom aan tafel! Dit icoon heet ook wel: “de uitnodiging”

Het spreekt me bijzonder aan, omdat Jezus ons aan Zijn tafel nodigt om tijd met elkaar door te brengen.

Zo wil ik je ook aan mijn tafel uitnodigen. Zelfs al is die tafel maar on-line.

Het mooie is: Er is altijd een extra lege plaats voor iemand. Schuif maar aan.

 

 

Dit hangertje vond ik in een klooster in Polen. Ik hoef je niet te vertellen dat ik daar heel blij mee ben. Fotocredits: Jonneke.nl

 

Stilte/ schrijf retraite

Sinds een paar jaar organiseer ik stiltedagen of -weekenden. Kijk hier voor de agenda. Het is alsof hierin voor mij veel dingen bij elkaar komen: mensen bij elkaar brengen, een stukje gastvrijheid bieden. Diepgang in gesprekken aan de randen van de dag en het samen de stilte ervaren en genieten van het goede, (want we eten zoveel mogelijk lokaal) maken het tot een mooi geheel. Voordat we de stilte ingaan geef ik een schrijfworkshop om de stilte vorm te geven.

Ook zijn er Kloosterweekenden voor als je wat meer wilt dan zo maar een paar uurtjes: Welkom in het Klooster!

 

Boek

In oktober 2020 is mijn eerste boekje gepubliceerd. Ben je benieuwd?

Hier bestel je het boek: jannekeonderweg.nl/boek

Een hartelijke groet, Janneke

Welkom aan tafel:

Het is me een eer als je aanschuift, vind je het leuk? Nodig gerust iemand uit, er is altijd plaats genoeg.