Leuk! De on-line boekpresentatie. Terugkijken kan hier.

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Op vrijdagavond 17 oktober hielden we een on-line boek presentatie op zoom. Wat was dat een feestje zeg! Een stuk of twintig mensen uit alle windrichtingen van Nederland schoven aan, aan deze on-line tafel. We stelden elkaar even voor, (oom, nicht, vriendin, retraitegast, vriendin van een vriendin, schoonzus, moeder, achterbancomitelid uit een ver verleden, bekenden uit Randwijk, enzovoort.) Het was een bonte mix die de breedte van onze achterban liet zien. Ik liet het boek zien, las een hoofdstuk voor en daarna was er een vragenuurtje en de tijd vloog uiteraard om!

Hartelijk dank dat jullie aanschoven. Het was echt een kadootje!

Wil je het terugkijken? Dat kan hieronder. Klik op het bekende driehoekje.

Ik hoop dat het boek zijn weg vindt. Ik ga nu maar eens lekker herfstvakantie vieren met de kinderen en je de komende dagen niet lastig vallen met nog meer e-mails;-) Fijne vacantie!

Wil je het boek bestellen? of weggeven als (kerst)kadootje of in een kerstpakket. Scroll dan naar beneden. Tot 31 oktober kun je het gesigneerd en wel met korting bestellen. Je zult begrijpen dat ik daar heel blij van wordt! De eerste vijftig zijn over de toonbank!

 

Als er één ding is dat we hebben geleerd tijdens ons leven in Kroatië, dan is het wel het leven te accepteren en omarmen zoals het is. Inclusief de dingen die niet heel en compleet zijn. De wereld is niet maakbaar. De pijn en gebrokenheid zijn te tastbaar.

Tussen de normale dagelijkse bezigheden, zoals was ophangen en de vaat doen, het openen van de gordijnen in de morgen en het sluiten in de avond, ontvouwt zich een Groots Verhaal. In de drukte vergeet ik weleens stil te staan bij het Grote Verhaal, geschreven door de Onzichtbare hand van de Schepper. Daarom schreef ik dit boek om stukjes en beetjes van het verhaal vast te leggen.

 

Wat betekend het kruis op de voorkant? 

Dit kruis is een gift van mijn vriendin Lisa Schobesburger uit Oostenrijk, zij weet wat leven in verschillende culturen inhoudt en wat gastvrijheid betekent: Samen aan tafel, totdat we elkaar weer ontmoeten.

Dit kruis laat de gastvrijheid van God zien. Hier zie je Jezus Die het brood breekt en de beker deelt met de twee mannen uit Emmaüs zoals beschreven in Lukas 24. Het herinnert ons aan het bekende icoon van Rublev waar hij de gasten van Abraham afschildert in Genesis 18.

Er is ook een vierde plek, die plek is voor jou die dit leest, of voor degene aan wie jij dit boek kado doet en die jij zo uitnodigt aan tafel. Er is altijd plek genoeg. Dat spreekt mij aan.

 

Over de auteur:

Janneke Huisman-Karels is sinds 2001 getrouwd met Jelle Huisman en moeder van vier kinderen met wie ze in vier landen woonde. Geboren in Veenendaal in een gezin van tien kinderen leerde ze dat er altijd ruimte is voor meer mensen. Rond een keukentafel voelt ze zich het meest thuis, op zoek naar God’s vingerafdruk in verhalen van mensen. Ze blogt sinds 2013 op JannekeOnderweg.nl Sinds 2018 organiseert ze in binnen- en buitenland retraites met een monastieke twist.

 

 

 

 

Bestel het boek nu tegen intekenprijs (tot en met 31 oktober) en ontvang een gesigneerd boek.

 

Bestel “De wereld rond mijn tafel”