Onverwachts!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Kortgeleden werd Jantien, een vriendin van ons, moeder. Na negen jaar van andere dingen doen (en wachten) kwam kleine Olov ter wereld. Een hele verandering! Ze speelde met woorden en perspectieven en ik vond het zo mooi, dat ik haar vroeg of ze gastblogger wilde zijn. Dat vond zij leuk!

Ik geef haar het woord:

Onverwachts!

Al mijmerend hoe ik toch bijtank momentjes kan organiseren… zit ik in de tuin. Baby Olov hoor ik op de achtergrond… en ik vraag me af; is hij bijna in slaap.. of moet ik hem juist even bij me nemen…. die beginnende moeder – vragen en onzekerheden.

En zoals mij vaak betaamd, probeer ik van alles tegelijk te doen. Het moederschap me eigen maken, tijd voor mezelf, tijd met anderen…

Ik vraag me af wat ik nu het liefst even zou willen… even niks. Gewoon onbekommerd in de zon op het gras… Ondertussen schrijf ik mijn schrijfboekje, luister ik naar Olov, bedenk ik wat we vanavond gaan eten en of ik nog op stap zal gaan vandaag of niet, hoe ik het doe als moeder, hoe het met mij gaat en met Jan en met mensen om me heen, en hoe het allemaal verder gaat… enzovoort…enzovoort… enzovoort…. En dat in een enkel ogenblik.

Vanuit mijn ooghoek zie ik het gras. Olov is stil. En bedenk me opeens; Jantien, je kan het nu doen. Er in gaan liggen. Even niks! Even om je heen kijken. Naar de lucht, de zon voelen. Al is het maar 1 minuut. Toch een minuut! En het werden er meer. En nadat ik zomaar languit gelegen had, maakte ik nog wat foto’s.

En toen voelde ik het opeens; ademruimte, uit mijn hoofd, gewoon even dankbaar. Voor de natuur, voor Olov, voor moeder zijn, voor Jan, voor mensen om ons heen, voor bloemen, voor heel veel….

Onverwachts!

 

 

Vind je het ook leuk om een gastblogger te zijn? Stuur gerust je tekst en evt. foto’s en dan kijken we er samen naar.


 

 

 

 

Misschien doet het lezen van deze blog jou pijn. Misschien leef jij met een onbeantwoord gebed. Jantien stuurde me ook deze psalm, een pracht versie van “The Psalm Project” Aansprekend als je nieuw leven draagt of ontvangt. En toch: niet alleen voor jonge moeders, maar voor iedereen:

Groetje!

Janneke