Spelen met schrijven

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Of je nu op reis gaat of thuis blijft, of je nu al weleens met wat woorden speelt of nog niet, probeer het deze zomer eens uit: Schrijf eens wat gedachten op papier.

  • Koop een mooi schrift waar je gelukkig van wordt om het vast te houden. (Dan stort je je hart namelijk ook net iets makkelijker uit dan op een goedkoop 6 pak voor een euro schrift. Dat straalt iets uit van: Ik wil er niet teveel in investeren.)
  • Maak de komende weken een dagelijks ritueel, bijv. ‘s morgens aan het begin van je vakantie dagen, na het ontbijt. Duik met een kop koffie of thee in een lekkere stoel en maak even pas op de plaats. In de avond kan juist ook. Net wat jij fijn vindt.
  • Denk terug aan de afgelopen maanden en schrijf bijv. 6 hoogte en diepte punten op.  Of schrijf gewoon lekker vrij van je af.

 

DSC_1445

 

Eerder schreef ik 7 redenen waarom ik denk dat een dagboek bijhouden goed voor je is. Kijk maar eens of je je erin kunt vinden. (met dank aan Judith voor de prachtige foto’s.)

7 redenen waarom een dagboek bijhouden goed voor je is (+ Bonus)

 

P.s. Schrik je van wat je leest? Of wil je wat delen? Schroom niet en e-mail me gerust.

Dat laatste schrijf ik omdat schrijven ook als advies werd gegeven bij een training op een conferentie  “Wat moet je doen als je geen counseling hebt en daar wel behoefte aan hebt. ” Bijvoorbeeld in een afgelegen gebied, zoals wij in Osijek. Het advies was: “Schrijf vier dagen achter elkaar. Elke dag voor twintig minuten.

Het is een goede beproefde techniek, maar wel een techniek die wat los kan maken.

Verlang je naar meer? Welkom-in-de-uiterwaarden