Boek

Als er één ding is dat we hebben geleerd tijdens ons leven in Kroatië, dan is het wel het leven te accepteren en omarmen zoals het is. Inclusief de dingen die niet heel en compleet zijn. De wereld is niet maakbaar. De pijn en gebrokenheid zijn te tastbaar.

Tussen de normale dagelijkse bezigheden, zoals was ophangen en de vaat doen, het openen van de gordijnen in de morgen en het sluiten in de avond, ontvouwt zich een Groots Verhaal. In de drukte vergeet ik weleens stil te staan bij het Grote Verhaal, geschreven door de Onzichtbare hand van de Schepper. Daarom schreef ik dit boek om stukjes en beetjes van het verhaal vast te leggen.

Wat betekent het kruis op de voorkant? 

Dit kruis is een gift van mijn vriendin Lisa Schobesburger uit Oostenrijk, zij weet wat leven in verschillende culturen inhoudt en wat gastvrijheid betekent: Samen aan tafel, totdat we elkaar weer ontmoeten.

Dit kruis laat de gastvrijheid van God zien. Hier zie je Jezus Die het brood breekt en de beker deelt met de twee mannen uit Emmaüs zoals beschreven in Lukas 24. (N.T) Het herinnert ons aan het bekende icoon van Roebljov waar hij de gasten van Abraham afschildert in Genesis 18. (O.T) Het is ook een verbeelding naar de Goddelijke Drie-eenheid.

Er is ook een vierde plek, die plek is voor jou die dit leest in het hier en nu en zo is er verbinding met hen die ons voorgingen. Er is ook plek voor degene aan wie jij dit boek cadeau doet en die jij zo uitnodigt aan tafel.

Er is altijd plek genoeg. Dat spreekt mij aan.

Over de auteur:

Janneke Huisman-Karels is sinds 2001 getrouwd met Jelle Huisman en moeder van vier kinderen met wie ze in vier landen woonde. Geboren in Veenendaal in een gezin van tien kinderen leerde ze dat er altijd ruimte is voor meer mensen. Rond een keukentafel voelt ze zich het meest thuis, op zoek naar Gods vingerafdruk in verhalen van mensen. Ze blogt sinds 2013 op JannekeOnderweg.nl Sinds 2018 organiseert ze in binnen- en buitenland retraites met een monastieke twist.

Nederlandse versie: Bestel het boek nu op Amazon.

Heb je interesse in de Engelse versie, dat kan ook. (met voorwoord van Elizabeth Musser.)