Boek Veertig verhalen

De wereld rond mijn tafel

40 verhalen over leven in Zuidoost Europa en thuiskomen in Nederland

De eerste druk werd gepubliceerd in 2020 en nu is er een tweede herziene druk.

Als je nog aan het landen bent, kun je niet over het proces schrijven. Je zit er nog middenin. Zo was dat ook met thuiskomen in Nederland. In 2020 kon ik daar nog niet over schrijven. Nu is er een deel 4 aan toegevoegd. Want dat terugkeer in Nederland heel wat voeten in aarde heeft weten we zo onderhand wel. Je leest nu meer ook over retraites en een rondeel die de meiden aan elkaar schreven is gedeeld met hun toestemming.

Het hart van het boek is het verhaal van Torrie, de Tor die de verhuizing niet meemaakte door zijn vroegtijdige dood. Laurens tekende en schreef het verhaal terwijl wij druk aan het pakken en landen waren. Later vond ik het in een verdwaald schriftje. Soms moet je graven voor goud. Nu het gedolven is, krijgt het een ereplaats in het boek. Het vormt het hart.

Dit boek krijg je cadeau als je op een retraite komt: Kijk maar eens of er iets voor je bij zit: Een Stilte dag, een Kloosterweekend of een Persoonlijk begeleid retraite rondom een levensregel: Jannekeonderweg.nl/agenda

Als er één ding is dat we hebben geleerd tijdens ons leven in Kroatië, dan is het wel het leven te accepteren en omarmen zoals het is. Inclusief de dingen die niet heel en compleet zijn. De wereld is niet maakbaar. De pijn en gebrokenheid zijn te tastbaar.

Tussen de normale dagelijkse bezigheden, zoals was ophangen en de vaat doen, het openen van de gordijnen in de morgen en het sluiten in de avond, ontvouwt zich een Groots Verhaal. In de drukte vergeet ik weleens stil te staan bij het Grote Verhaal, geschreven door de Onzichtbare hand van de Schepper. Daarom schreef ik dit boek om stukjes en beetjes van het verhaal vast te leggen.

Over de auteur:

Janneke Huisman-Karels is sinds 2001 getrouwd met Jelle Huisman en moeder van vier kinderen met wie ze in vier landen woonde. Geboren in Veenendaal in een groot gezin leerde ze dat er altijd ruimte is voor meer mensen. Rond een keukentafel voelt ze zich het meest thuis, op zoek naar Gods vingerafdruk in verhalen van mensen. Ze blogt sinds 2013 op JannekeOnderweg.nl Sinds 2018 organiseert ze in binnen- en buitenland retraites met een monastieke twist.

(met voorwoord van Elizabeth Musser.)

Wat lezers vinden:

Ik waardeer je rijpheid en hoe je je leven leeft met Gods Woord in gedachten.” Brenda Yang

Janneke, woont onder de mensen. Ze claimt, accepteert, heeft lief, eert en vergeeft alles wat mooi en gebroken is in de verhalen van mensen.“Hye-Jin, friend and prayer comrade from Toronto.

Bestellen:

De wereld rond mijn tafel: 12,50 (Gratis bij een retraite)

Stuur een berichtje naar:

Ik heb de boeken hier ook op voorraad liggen, dus als je graag een persoonlijk gesigneerd exemplaar wilt, stuur dan een berichtje naar https://jannekeonderweg.nl/contact