Het goede van 2023 in 10 blogs

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

30 december 2023

Als je zo op een jaar terugkijkt is het vast niet allemaal rooskleurig wat er voorbij kwam. Misschien niet in jouw persoonlijke leven en al helemaal niet op wereldschaal. Ik herken dat. Toch heb ik ervoor gekozen om in dankbaarheid terug te zien op het goede dat was. Hoe is dat voor jou?

Ook dit jaar heb ik ervoor gekozen om een selectie te maken uit de 10 blogs die er het afgelopen jaar uitsprongen, schenk jezelf een flinke kop thee in, nestel je in je luie stoel en lees even mee, als je het leuk vind.

In december ’22 werd het werkboek “Hoe vind ik Rust” geboren. Je kunt het nog steeds bestellen. Ik ga het volgende week weer invullen voor het jaar 2024 samen met een groep van 6 op Klooster Nieuw Sion. Zin in!

Maar eerst even terug naar 2023:

De deur naar het leiden van retraites vloog open. Ik ga er door heen.
Hoog in de bergen van Oostenrijk
In de rubriek “zingeving” van Dagblad Trouw kwam een interview.
Laat je meenemen door te luisteren naar het gedicht van De Ploeger van Ronald Holst.
Nog steeds te koop: Sokken uit Servië
Lees meer over beobachten, betrachten en innerwirden
Over een gast, perspectief en de betrekkelijkheid van een moeilijke situatie.
Lees hier het inspirerende verhaal achter de muziek van Taizé

Op een dag wandelde ik samen met mijn moeder in de binnenvelden van de Kraats, het midden tussen haar en ons huis. Ze zei: Nu je een boek hebt gemaakt is het ook leuk om een boekpresentatie te organiseren. En dat deed ik. Lees hier meer:

Interview met Wil Derkse en ik o.l.v. Jelle
Na vier jaar voor het eerst terug naar Osijek.

Al jaren schrijf ik een eindejaar blog en altijd ligt er weer een ander accent. In 2016; ging het over het landen in Osijek, in 2017 en 2018; over het werk onder de Roma, in 2019; over de terugkeer naar Nederland, in 2020; werd mijn eerste boek gepubliceerd en in 2021 werd de werkplek op de Bergstraat geopend. Dit zijn de 10 meest gelezen blogs van 2022.

De jaar review die ik pas in een Maandelijkse van Mijn Tafel mail deelde, is veel gebruikt. Mijn zus trommelde een paar vrouwen op en deed het rond haar keukentafel. Een ander klapte zijn laptop open en maakte er een avondje van voor verdieping. Ik deel voor het gemak nog even de link.

Ik wens je een hele mooie jaarwisseling en een goed 2024.

P.s. Weet je dat de agenda van 2024 nu open staat? Je kunt je retraite boeken, de eerste aanmeldingen zijn al binnen voor Egmond aan Zee. Je kunt ook even rondneuzen wat er in 2023 zoal te beleven was. Kijk maar:

Jannekeonderweg.nl/agenda