Een beetje orde

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Hoe kom jij deze donkere natte maand door? Eigenlijk ben ik een digibeet en dat maakt dat alles wat er op mijn laptop gebeurd nogal wat rommelig kan worden. Dus maak ik er maar weer een projectje van. Eerst Whatsapp opschonen, daarna pak ik de email box aan, de volgende week mijn bestanden en de week erop mijn foto’s. Orde maken.

Het scheiden van werk en privé telefoon was een hele klus, want ik had een paar jaar gedaan met 2 simkaarten in 1 telefoon en de boel was daardoor flink gehusseld. Je zult vast de afgelopen dagen een berichtje van me hebben gehad.

Ik probeer holistisch te leven en dat betekend dat je de kunst verstaat het een en ander te integreren. Heel wat contacten die we via de werkplek leren kennen veranderen na verloop van tijd in vriendschappen. Moeten ze dan op mijn zakelijke telefoon blijven? Jij mag het zeggen.

Verder sorteer ik bestanden en verdeel ik de boel onder in vier verschillende categorieën. Levende projecten en het archief zijn chronologisch geordend, de andere twee op alfabetische volgorde.

  1. Levende projecten; dat waar ik op het moment mee bezig ben.
  2. Protocollen: hoe ik doe, wat ik doe. (het verpleegkundig bloed stroomt waar het maar gaan kan).
  3. Overig; achtergrondartikelen, Soms heb je forever toegang tot trainingen en andere interessante hebbedingetjes: Dat wat ik wil bewaren maar niet weet waar, kan hier.
  4. Archief; per jaar geordend. 7 jaar bewaren is genoeg.

Sommige mensen hebben wellicht altijd die orde. Mijn patroon lijkt wel te zijn dat ik eerst chaos maak en daarna geniet van het ordenen. So be it.

In de avonden ben ik maar begonnen met handwerken notabene. Aan het haken geslagen. Want deze klus is een zuiger. En voor ik het weet zit ik voortdurend achter mijn laptop. Dat wil ik niet. Maar daarover een volgende keer meer.

Hoe hou jij orde? Heb je nog een goede tip? Ik ben benieuwd.

Hier bij een laatste uitnodiging voor de Eindejaars reflectie dag. We zijn met 12 mensen. Een leuke groepsgrootte dus. Mocht je nog graag meewillen. Meldt je dan voor vanavond 24 uur aan. Iemand meer of minder maakt op deze dag niet heel veel uit. En er is ruimte genoeg in de Herberg en de Kerk.

Tijdens het retraite gaan we overigens geen digitale deep cleaning houden, maar wel een einde jaar reflectie doorwerken. Je gaat persoonlijk aan de slag. Tot de lunch kijken we terug naar 2023. Na de lunch kijken we vooruit naar 2024.

Sluitingsdatum aanmelding. 20 november 24.00 Aanmelden kan via: Jannekeonderweg.nl/welkom