Welkom in het klooster (zie filmpje)

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Zou je je weleens een paar dagen lekker terug willen trekken in een klooster?

Gewoon ervaren hoe het is achter die klooster muren in die kloostertuin en meedoen met de gebedstijden, de stilte ervaren met een fijne eigen kamer?

Want wellicht is het bij jou niet anders en is het afgelopen seizoen ook alweer tussen je vingers doorgeslipt… Vraag je je af hoe je, pro-actief meer vanuit rust kunt leven, in plaats van re-actief van hot naar her rennend? Zou je eens willen beginnen vanuit rust?

Het is mogelijk om met een goed overzicht een nieuw seizoen te starten. Om vanuit rust en overzicht je taken beet te nemen. De manier waarop ik dat zelf al jaren doe is volgens de HOUVAST Levensregel. Inmiddels heb ik tien mensen persoonlijk begeleid met het gebruik van deze levensregel. En het eerste klooster retraite rondom een Levensregel was bijzonder geslaagd.

Tijdens een retraite is er een mooie balans tussen alleen tijd en samen met de groep zijn.

Hoe leef ik vanuit rust, op z’n Benedictijns, buiten het klooster? Tijdens het retraite neem ik elementen uit het klooster leven en pas die toe op het leven buiten het klooster. We kunnen tenslotte niet met z’n allen het klooster in.

Kijk op Jannekeonderweg.nl/agenda voor het eerstvolgende retraite op Nieuw Sion.

Aanmelden kan hier: jannekeonderweg.nl/welkom

Alle zintuigen krijgen Aandacht.

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/welkom

Tijdens dit Retraite brengen we drie dagen met 6-7 mensen door om je eigen Levensregel te ontwikkelen of te verfijnen, als je al eerder een persoonlijk begeleid retraite hebt gevolgd.

Begin en einde van het weekend: Vrijdagmiddag 16.00 – Zondagmiddag 16.00

Dit retraite geeft je:

  • Inzicht in de verschillende rollen die jij vervult.
  • Je leert ritme ontwikkelen en op een holistische manier oog krijgen voor 7 levensgebieden die je vanuit rust begint en ook afrondt. Dat is wel zo Benedictijns. Lees hier meer: Levensregel in een notendop. En dit is de Levensregel Literatuur Lijst die er aan ten grondslag ligt.
  • Heldere doelen voor een jaar, als stip op de horizon.
  • Inzicht in jouw ideale dagplanning.
  • Inzicht in jouw ideale weekplanning.
  • Je werkt aan je persoonlijke levensregel, maar er zijn ook groepsmomenten waarin we ervaringen uitwisselen.
  • Praktische handvatten waarin je leert omgaan met de weerbarstigheid van het alledaagse leven.
  • Een eenpersoonskamer waarin je je terug kunt trekken.
  • We eten organisch en genieten van de verstilde omgeving.

Maar: Ik heb niets met een levensregel, is het dan wel wat voor mij?

Zelfs dan kun je gewoon komen. Er zijn ook andere werkvormen waar je gebruik van kunt maken. De groep is niet zo groot en ik speel graag in op de behoefte die ik bij jou zie. Je maakt je eigen unieke weekend en ik reik je mooie werkvormen aan om je daar bij te helpen. Dat beloof ik je.

Zoals een druif naar het licht groeit, zo kan je levensregel je Houvast geven.
Niet te strak, maar losjes en met richting naar het Licht.

Je ontvangt de kers verse versie van het boek: HOUVAST een praktische levensregel, samen met een cadeau tasje twv. 21,90

Leven met een Speelse Levensregel kan je zoveel brengen. Laat je maar verrassen.
Ik vind het heerlijk om erover te delen.

Wie ben ik?

Janneke Huisman, ik leef sinds 2018 met een levensregel, die ik in het heetst van de strijd heb ontwikkeld. Ik geef Persoonlijk Begeleide Levensregel Trajecten. Daarnaast organiseer ik al jaren Stilte-Schrijf Retraites (dagen en weekenden) waarbij ik de voorkeur geef aan kleine groepen omdat de dynamiek binnen een kleine groep persoonlijker is. Ik draag zorg voor een mooie afwisseling van persoonlijk delen en je focus houden.

Nieuw Sion is me goed bekend. In 2019 volgde ik er de training Benedictijns Leiderschap en een aantal keer per jaar geef ik er klooster retraites. Op het kloosterfestival gaf ik er de workshop Contemplatief Schrijven

Ik zie er naar uit om een paar dagen met je door te brengen!

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/welkom

We genieten van de verstilde omgeving van Nieuw Sion

De aanmelding voor september is nu open.

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/welkom

De Berceau, waar je het een en ander eruit kunt wandelen

Zorg voor jezelf en klik hier voor de aanmelding.

(ook bijzonder geschikt voor teams, studiegroepen o.i.d.).

Dit boek (t.w.v. 21.90) krijg je na je aanmelding vast toegestuurd.

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/welkom

Stuur me een berichtje als je eerst een vraag hebt: Jannekeonderweg.nl/contact