Hey, hoe was je boekpresentatie? (foto-impressie)

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

9 september 2023 was een morgen met dikke mist die me deed herinneren aan hoopvol ochtendgloren. Om te beginnen vanuit rust, kwam ik ontspannen op de fiets aan met Laurens. Bennekom – Heteren. Net een mooi ritje. Spannend hoor hoe de auto’s vanuit de dikke mist vanaf het pontje kwamen.

Eenmaal in Heteren aangekomen klaarde de lucht snel op. Jan-Kees verwelkomde op zijn eigen vrolijke wijze de aankomende gasten.

En toen ontrolden we het programma dat op het scherm uit zwarte letters bestaat maar door de gasten en de locatie en de presentatie tot leven kwam.

10.30 Inloop met koffie en Ellen’s lokale koek.

H: 11.00 Muzikale introductie van de Singing Sisters

O: 11.15  Jelle legt het programma uit en nodigt Janneke uit om te vertellen:

wat haar levensregel is,

waarom ze ermee leeft, 

hoe ze er zo toe gekomen is om ermee te leven en 

waar het is geschreven.

Werkboek uitdeling aan:

 • Janneke’s moeder die haar jaren geleden complimenten gaf voor haar strafwerk toen Janneke acht jaar oud was en zei: “Jij kunt goed schrijven!” En in plaats van een extra opdoffer te geven, Janneke’s schrijven stimuleerde.
 • Bart van den Brink voor jarenlange steun op de achtergrond tijdens ons leven met bijzondere ritmes in het buitenland.
 • Petra de Bruijn die altijd klaar staat op de achtergrond en in de onstuimigheid van het leven ontspannen steun bood. Ook nu een zoekplaatje;-)
 • Wil Derkse, die zei: “Jij hebt het begrepen: Een levensregel is dynamisch.” En Janneke daarmee bemoedigde dat ook al ontwikkel je iets gewoon zelf naar aanleiding van goede literatuur, degenen met kennis van zaken, pikken dat wel op. Een opsteker.

U: 12.00  Interview van Janneke met prof. dr. Wil Derkse; 5 vragen rondom een levensregel.

Nou, daar kwamen tal van wijsheden voorbij. Ik deel met je de vijf deugden die bij het leven met een levensregel goed zijn om in je achterhoofd te houden. Ik kreeg hierdoor gelijk al inspiratie voor een volgende druk, maar voor nu laten we het maar eens even bij wat het is.

De vijf deugden:

 1. Luisteren, ausculteren, luisteren met je hart. (ik vertaal dat ongemerkt met organiseren, nog niet in beweging komen).
 2. Stabilitas, erbij blijven, vasthoudendheid. (ik vertaal dat ongemerkt met uitvoeren, doen wat ervan je gevraagd wordt.)
 3. Obedientia, gehoorzaamheid, doen wat ervan je gevraagd wordt.
 4. Conversio morem, dagelijkse vernieuwing van het leven. Je mag altijd weer opnieuw beginnen.
 5. Deemoed, de moed om te dienen en dienstbaar te zijn.

V: 12.30  Lunch

A: 13.30 Bart van den Brink, psychiater, vertelt over de menselijke (regel)maat in gezond en helend leven. Hij deed dat met een voorbeeld vanuit de praktijk en wat er mis gaat als de balans van een regelmatig leven verstoord is en welke gevolgen dat heeft. Interactief en ervaren.

S: 14.00  Open groepsgesprek voor de gasten, werkboek signeren en uitdelen.

T: 14.30 Uitleidende muziek van de Singing Sisters.

Hierbij de voorkant van het werkboek voor als je het wilt bestellen. De eerste dozen zijn leeg verkocht. Ik heb weer nieuwe binnen laten komen. Je kunt ze direct bestellen via Amazon.com. Of gewoon via mij met een berichtje, dan stuur ik een gesigneerd exemplaar naar je toe. Jannekeonderweg.nl/contact

Sommigen doken nog even de rivier in, anderen gingen naar huis. Het was een heerlijke dag om nog van na te genieten. Bedankt voor het meeleven, ik kreeg ook nog heel wat kaartjes en telefoontjes en een paar dagen later zat ik met Elbert Smelt van de EO op Klooster Nieuw Sion voor de Podcast: De kerk en ik. Hou het maar in de gaten, daar ga je meer van horen.

Tot ziens, Janneke

2 reacties

 1. heel mooi om te lezen dat het zo’n fijne dag is geworden. Het gelijk delen helpt om er nog lang van te kunnen genieten en voor
  anderen om een beetje mee te genieten.

Reacties zijn gesloten.