Ik verstop me in de bergen om te schrijven

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands
“Zorg goed voor jezelf, zodat je ook voor anderen kunt zorgen.”
Frederich Buechner.

In het kader van “practice what you preach” ga ik vijf dagen op reis om me terug te trekken en te schrijven aan een werkboek over een Levensregel. Dit citaat van F. Bruechner staat onderaan mijn homepage. Tja. Dat moet ikzelf dan dus ook wel in acht nemen. (Niet dat ik het erg vind hoor;-)

Op zondagmorgen 20 november, 2022 werd ik om half 7 wakker en rolde de inhoudsopgave van het werkboek wat ik de komende week hoop te maken, prrrrt zo uit mijn vingers. 

Ik was dat weekend offline zoals ik vaker in het weekend probeer. Maar omdat ik een drukke week had gehad was de stekker er helemaal uit. Ik had voor het eerst een HOUVAST retraite weekend open gezet en gevraagd: “O God, stuurt U ze maar! Wilt u dat ik hiermee verder ga? Laat het dan vollopen, dan zal ik het zien als een open deur die ik in mag gaan en mensen mee mag nemen op het pad wat ik nu een paar jaar loop.”

Het was spannend. Maandagmorgen kreeg ik een email van Klooster Nieuw Sion: “Laat je me weten of de boeking doorgaat? Ik had 7 plekken geboekt en een stevige offerte liggen en geen aanmeldingen. “Goed,” reageerde ik.  “Donderdag hoor je van me.” Het bleef nog dertig lange uren stil, ik zette allerlei online acties uit, deed nog een gebed en wachtte af.

Stil Dinsdagmiddag tijdens de lunch zei ik tegen mijn tafelgenoten op de Werkplek in Wageningen: Donderdag moet ik laten weten of het HOUVAST retraite doorgaat. Ik heb nog geen aanmeldingen.

Helder Maar toen begon het: Dinsdag half 3, de eerste aanmelding kwam binnen, Om half 5, de tweede. Dinsdagavond; de derde en de vierde. Woensdagmiddag de vijfde en donderdagmorgen om 8 uur via een appje: de zesde aanmelding. 

Bevestigingen Binnen 30 uur rolden de zes aanmeldingen binnen die ikzelf nodig had om een bevestiging te hebben van God. Ik bevestigde de aanmeldingen, stuurde Nieuw Sion een bevestiging van de boeking en ging off-line met een dankbaar hart.

De deur ging open, ik dankte God voor de helderheid en wandelde naar binnen en neem je graag mee op dit avontuurlijke pad.

Levensregel Als je op de zoek knop van dit blog Levensregel intypt, krijg je 34 suggesties. In 2018 begon ik actief te leven met een Levensregel, hield er tijdens corona online een workshop over met een groepje van tien mensen. Deelde er regelmatig iets over tijdens retraites en nu is de tijd gekomen om het een en ander overzichtelijk in een werkboek te zetten wat we onder andere voor de Levensregel Houvast Retraite weekenden kunnen gebruiken.

Even nog een paar Levensregel Blogs voor als je interesse hebt: