Een Persoonlijk Traject #MeTime: Spelen met een Levensregel

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Een Persoonlijke Levensregel Traject is iets voor jouw als je weleens het gevoel hebt: “Help! Het leven neemt me over! Hoe bewaar ik de rust en hoe doe ik dat?” Of als je recent in een andere fase terecht bent gekomen, door ziekte, verhuizing of iets dergelijks.

Denk je weleens: “Ik wil graag waardevolle contacten onderhouden, mijn zaken op orde hebben, het huishouden regelen, en om mijn lijf denken” Of je nu ook nog een baan hebt, of in een gezin staat. Je komt net uit de ziekte wet of hebt recent een grote levensverandering meegemaakt. Of als het leven gewoon door kabbelt maar je niet echt grip hebt erop.

Over een tijdsperiode van 6 weken begeleid ik je door:

  • 2 x een koffie of lunch afspraak van anderhalf uur waarin we samen aan tafel zitten en
  • 5 momenten van een uur waarin ik je vragen stel die uitgefilterd zijn naar aanleiding van ons gesprek en je je levensregel gaat toepassen op jouw unieke situatie.
  • zo lopen we in 7 sessies de Houvast levensregel methode door.

Dit retraite is geen Quick- Fix methode. Maar persoonlijk, toegepast en levendig. 

Want het kan ingewikkeld worden: Je hebt teveel dingen om aandacht te geven of te weinig energie om het te doen.

Ikzelf ging door deze fase vlak voor onze laatste verhuizing terug naar Nederland. In die tijd ontwikkelde ik een Holistische, Circulaire Levensregel die alle levensgebieden aandacht geeft. En die je helpt om met aandacht en focus met 1 ding tegelijk bezig te zijn.

Dit is de voorkant van het werkboek wat we gebruiken:

Alsjeblieft: Een Circulaire en Holistische Levensregel in een Notendop.

(Een klein inkijkje in een stukje uit het werkboek).

Dit werkboek is het handvat tijdens je Persoonlijk Begeleid Retraite.

Tijdens een Individueel Levensregel Traject staat jou leven en de rollen die jij vervult centraal. De vraag die we beantwoorden die periode is:

Hoe wil jij gezond leven en alle levensgebieden aandacht geven zonder dat je stress ervaart? Waar wil jij meer aandacht aan geven? 

Aan het einde van een Persoonlijk Begeleid Retraite heb je:

  • Inzicht in de rollen die je hebt.
  • Een opzet gemaakt voor je Persoonlijke Levensregel met aandacht voor alle gebieden. (ritme in levensgebieden, weekplan, dagplan, doelen.)
  • Je weet wat Holistisch en Circulair inhoudt en kunt oefenen met het vorm geven ervan bij jou Levensregel.

Zo ziet een  Retraite Persoonlijke Levensregel Traject eruit.

We beginnen en eindigen op z’n Benedictijns vanuit rust met een lekkere kop koffie of thee op een mooie locatie waarin we tijdens het eerste gesprek de verwachtingen helder krijgen en in kaart brengen aan welke domeinen je aandacht wilt geven.

Vervolgens krijg je vijf weken lang een e-mail of een uur lang een gesprek. (Dat is jouw keuze, ligt eraan of je voor de versie “Light”of “Menens” inschrijft) Dit zal je helpen om elk van de zeven levensdomeinen op een voor jouw goede manier uit te diepen, bij de taken en verantwoordelijkheden die nu bij jouw passen. Dit bespreken we op de manier die jij graag wilt.

Aan het einde van de zes weken, maken we een nieuwe afspraak en blikken we terug en kijken we of je al een flink eind op weg bent om je levensregel met kleine stappen te integreren in je leven. En dat zal best lukken, want zes weken is een ideale tijd om gedragsverandering te creëren.

Uit de evaluatie van een eerdere Retraite Gast:

Een mooie afwisseling van uitleg over de levensregel, persoonlijke voorbeelden en de tijd om mijn eigen levensregel te schrijven. Ik vond het heel prettig dat Janneke mijn voorbereidende mail gebruikt voor het stellen van persoonlijke vragen die we door de dag heen bespraken. (Maria, niet de vrouw in beeld;-)

Vier keer per jaar is er een Levensregel Lunch. Hoe kun je je het beste voorbereiden op een Levensregel Lunch?

Natuurlijk kun je aanschuiven zoals je bent, maar om er zoveel mogelijk uit te halen hierbij een paar tips: 

* Denk vast eens na over je Motto voor de komende tijd. Wat is een Bijbelvers wat je onder je leven voor de komende tijd wilt schrijven? 

* Ga de dag ervoor bijtijds offline. 

* Neem in de aanloop naar het retraitelunch wat extra tijd voor een wandeling en probeer alvast wat te ontspannen.

* Blader vast door het werkboek heen, en kijk welke gedachten het bij je oproept. (met name de bijlagen).

* Wil je graag ziel en lichaam een plonsje aandacht geven, neem dan een lekker uitgebreid bad en masseer jezelf met olie;-)

Meenemen:

Je eigen Bijbel.

Je concept versie van je Levensregel.

Je fijnste pen.

De kosten kun je hier vinden.

Ik zie ernaar uit om samen met je een traject in te gaan, waardoor jij met rust en aandacht in het leven kunt staan. Neem hier contact met me op: Jannekeonderweg.nl/contact

Het speelse en “genadige” van deze levensregel helpt me enorm.

Ik voel mezelf vaak falen en deze Levensregel

geeft me steeds weer de mogelijkheid om opnieuw te beginnen.

Marieke

Evaluatiemomenten: Deze Levensregel komt het mooiste tot leven als je je Levensregel minimaal vier keer per jaar evalueert.

Laat hier weten als je belangstelling hebt, we zoeken samen een passende datum.

Janneke Huisman-Karels