Welkom op een klooster retraite in Nieuw Sion

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Hoi Hoi,

Ja! Ik wil direct aanmelden voor een Klooster Retraite op Nieuw Sion

Eerst even verder lezen?

Verlang jij er weleens naar om jezelf een paar dagen terug te trekken uit de hectiek van het alledaagse leven? Om even op adem te komen op een plek waar rust, ritme en schoonheid hand in hand gaan? En te oefenen met een levensregel om een gezond helend ritme te ontwikkelen voor alle levensdomeinen?

Dan is een Klooster Retraite op Nieuw Sion vast iets voor jou!

Nieuw Sion is een bijzonder geliefde plek. En de aanmelding staat nu open.

Een klooster weekend geeft je de gelegenheid om:

 • beproefde werkvormen te gebruiken. (oa. Contemplatief Schrijven, Lectio Divina, Schrijf je eigen psalm en Schrijf je droom.
 • in stilte te lezen en te schrijven.
 • tot rust te komen.
 • meedoen met de getijdengebeden van het klooster.
 • een verdiepend gesprek te hebben met je gastvrouw, als je dat wilt.
 • er is vrije tijd om zelf in te vullen.
 • fantastisch lokaal eten in de sfeervolle Schenkerij
 • wandelend de omgeving verkennen.

Wil je graag een unieke kloosterervaring op doen? Dan is dit retraite echt iets voor jou. Meldt je per omgaande aan, er zijn maar zes plekken.

Hier zie is de Agenda 

Hier kun je je aanmelden voor ieder retraite.

Bij aanmelding krijg je het boek: “Hoe vind ik rust” gratis naar je toegestuurd. Want dat boek krijgt zeker aandacht tijdens het retraite.

Je krijgt na aanmelding alle informatie die je nodig hebt.

Het is mijn ervaring dat je met ongeveer zeven mensen een fijne groepsgrootte hebt.  (p.s. Nodig gerust iemand uit en deel dit bericht). Je kunt ook prima zelf je groep samenstellen, met een stel vriendinnen, of team of Bijbelkring of stuurgroep waarbij het goed is dat je in ontspannen sfeer een verdiepingsweekend beleeft.

Data en aankomst en vertrek tijd:

Het officiële programma is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. Wil je vrijdag overdag vast de omgeving verkennen? Dat kan.

Aankomsttijd: vrijdagmiddag 16 uur Vertrektijd: zondag 16 uur

Klik hier om je aan te melden.

Hierbij een mooie foto impressie van Esther, een gast uit een eerder retraite die de foto’s vrij ter beschikking stelde.

Wil je graag een unieke kloosterervaring op doen? Dan is dit retraite echt iets voor jou. Meldt je per omgaande aan, er zijn maar zes plekken.

Klik hier om je aan te melden.

Wie is je gastvrouw?

Ik hoop je gastvrouw te zijn.  En als je het leuk vind om iets meer over mij te weten:

Mijn naam is Janneke Huisman: Ik woonde met mijn man Jelle en vier kinderen in vier landen en ben daardoor actief op zoek gegaan naar rust en ritme. Sinds 2018 ben ik gastvrouw op retraites en leidde zowel stilte dagen, stilte weekenden, workshops en online retraites in binnen- en buitenland en heb hierbij ongeveer 400 gasten mogen verwelkomen.

De combinatie van stilte, activiteit en levensritme spreekt me bijzonder aan. In 2020 schreef ik het boek “De wereld rond mijn tafel” Ik blog sinds 2013 op JannekeOnderweg.nl. en Theworldaroundmytable.com

Het gaat mij in het schrijven en op de retraites altijd om de verbinding met jou, mijn gast of lezer. Het leuke aan bloggen is dat er een vaste blog community ontstaat van mensen met dezelfde interesses. 

Ik mag de verbindende schakel zijn en vind dat een hele eer. Met 80 % van de lezers heb ik wel een keertje aan tafel gezeten. Dat is toch leuk! Het icoon voor op mijn boekje is de verbeelding van het Samen aan Tafel gaan. Ik vertel daar graag meer over als ik je zie.

Van nature ben ik een bezige bij die rust zoekt. Mijn man Jelle, is een beschouwer, iemand die van nature de rust en stilte omarmt. Van hem heb ik geleerd de stilte lief te hebben. Samen zijn we Missionair werkers/ pioniers binnen het Leger des Heils en werken in Wageningen.

En vraag je je af: waarom doe je dit eigenlijk?

Ik hou ervan om samen het klooster ritme te ervaren in een eenvoudige setting. Voor als je meer stilte wilt, dan zomaar een dag. De combinatie van ontmoeting, gebedstijden, en samen schrijven in stilte en in eenvoud is een bijzondere ervaring.

Om deze aspecten: contact, schrijven en stilte gebalanceerd tot zijn recht te laten komen geeft me veel voldoening. Ik heb geen winstoogmerk, maar wel een gezond financieel beleid. 

Aan het einde van een Klooster retraite kijk je terug op:

Het ritme van de gebedstijden van het klooster waar we aan meedoen. Verder zijn er workshops, (Lectio Divina, Contemplatief Schrijven, Schrijf je eigen psalm en meer) Er is tijd voor stilte en we gaan de prachtige omgeving van Nieuw Sion in Diepenveen wandelend verkennen. We zijn deze dagen offline en laten de auto staan. Klinkt dat niet hemels;-)?

Aanmelden kan hier.

Meer lezen:

Spreekt je aan wat je hier leest? En zou je weleens een paar dagen apart willen zetten om pas op de plaats te maken in het klooster? Elementen van wat je in bovenstaande verhalen leest, zullen zeker aan bod komen tijdens deze dagen. Naast de ervaring van het klooster ritme, krijgt de tijd tussenin meer diepgang doordat je handvatten aangereikt krijgt door middel van de workshops om je tijd mooi vorm te geven. 

Ik hoop dat je er net zo’n zin in hebt als ik om een paar dagen op Nieuw Sion door te brengen. Welkom!

Aanmelden kan hier.

Wat deelnemers van eerdere retraites schreven:

 • Verfrissend.
 • Goede sfeer, vrijheid, informeel, regelmaat, geen stress.
 • Heerlijk om tijd te hebben om alleen te zijn en in de groep; leuke mix.
 • Ben erg aangemoedigd om mijn gedachten weer op papier te formuleren.
 • Ik hou er zo van om te zien hoe je het allemaal doet, je persoonlijkheid, je creativiteit.
 • Ik ben blij dat ik een paar nieuwe tips kreeg voor het schrijven.
 • Mooi hoe we dingen in een kleine groep konden delen.

Geef je voorkeur aan een zelf samengesteld retraite, met je vrienden, je zzp-collega’s, team of Bijbelkring? Als gastvrouw geniet ik er enorm van om een retraite op maat te verzorgen. Ik werk dan ook bij voorkeur vraag gestuurd en zo pas ik het programma aan, aan wat past bij jou groep. Bij minimaal 6 mensen gaan we van start.

Interesse?

Bij aankomst ontvang je een cadeau tasje t.w.v.25,-

Hier kun je je aanmelden.

Kom alleen of neem iemand mee.

Wellicht tot ziens!

Janneke