3 Redenen waarom een levensregel uitschrijven super zinvol is

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Waarom zou ik met een Levensregel willen leven? Je kunt toch prima zonder?

Ja. dat is zo. Toch leeft iedereen sowieso met een levensregel, de meeste mensen schrijven hem alleen niet uit. 
Je staat op in de morgen en hebt een bepaald ritueel van de dag beginnen, je door de dag heen bewegen en de afronding van de dag. Je past je aan, aan wat er gebeurt, hou je focus of laat je afleiden.

3 redenen waarom een Levensregel uitschrijven zinvol is: 
1. Met het uitschrijven van een Levensregel kijk je met wat afstand naar het kleine en grote plaatje van je leven: Heb jij doelen voor 2023? Welke stip staat er voor jou op de horizon? En waar hoop jij over een aantal jaren mee bezig te zijn. d.v? 


2. Een levensregel uitschrijven geeft antwoord op deze vragen in alle terreinen van het leven. Spiritueel, (Heilige grond) maar ook praktisch, je werk, je relaties, je lichaam en vooral niet te vergeten: het voeden van je sensitieve ziel. 


3. Een geschreven Levensregel brengt orde aan in de hectiek van het leven. Zo hou je je focus helder. Met de levensregel die ik je aanbied, kijk je naar 7 Levensdomeinen die je allemaal met focus aandacht geeft. Je leert reflecteren op wat meer en wat minder aandacht behoeft. En niet in het minst belangrijk: Het is benedictijns: Dat wil zeggen: Je begint en eindigt vanuit rust.

Tijdens de werkvormen formuleer je je doelen voor een bepaalde periode en schrijf je je ideale dag- en week ritme uit. Doordat we met een groepje zijn, ontstaat er onderlinge uitwisseling.

Het kloosterleven spreekt me, zonder het te idealiseren, altijd bijzonder aan: Leven in een gemeenschap, met gebedstijden en volgens een Leefregel. Voor mij zit dat er niet in. Ik ben getrouwd, we hebben een gezin.

Maar het leven volgens een levensregel buiten het klooster is iets waarin ik me de afgelopen jaren veel mee bezig heb gehouden. Tijdens het Levensregel retraite ga ik stukjes daarvan met je delen.

Kijk hier voor de agenda, of neem hier contact met me op als je een vraag hebt.

Met vriendelijke groet, het lijkt me mooi om samen aan tafel te gaan.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.