M’n zaakjes op orde

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Het woord “Retraite Bedrijf” verfoei ik. Zelfs als ik er een verklein woord van maak: Retraite Bedrijfje klinkt het me naar in de oren.

Toch sta ik per 19 juni ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Gewoon, omdat 19 juni een leuke datum is om een handtekening te zetten. Dat hebben we tenslotte eerder gedaan op onze trouwdag in 2001.

Waarom schrijf je je dan in?” vraag je je wellicht af. Nou, omdat het rust geeft als ik mijn zaakjes financieel op orde heb. En een Rust Zoeker ben ik. Tot nu toe ging het net al te informeel. Een tikkie sturen voor een retraite kan, maar een factuurtje sturen kan nu ook.

Ik kan nergens je rekeningnummer vinden!” schreef een retraite gast kortgeleden. Dat moet nu ook maar eens afgelopen zijn. En ja, als ik een mooie locatie boek, gaat het om wat grotere bedragen dan een paar tientjes.

Niet dat ik zoveel winstoogmerk heb, maar de kosten wil ik gedekt hebben en een klein beetje over houden voor een reisje hier of daar zodat ik mijn eigen oplaadt retraite daarmee kan bekostigen, dat is wel fijn.

En dus is het een feit.

Dit zijn de diensten die ik aanbiedt:

Hier zie je een overzicht op de agenda. Ik heet je bij deze Hartelijk Welkom!

Verder verandert er niet veel.

De jaren onderweg lieten me lekker schrijven (367 blog posts in het Nederlands en 219 in het Engels). 267.630 keer zijn de blogs gelezen, lezers komen uit meer dan 130 landen en ongeveer 300 mensen kwamen op een retraite. Neus maar eens in het archief als je wilt.

Verder krijg je gewoon een maandelijks Van Mijn Tafel email, wekelijks een blog (behalve iets minder in het zomerseizoen), want tuinieren gaat voor. En verder hoop ik weer heerlijk met veel van jullie aan tafel te zitten.

Een fijne zomer toegewenst, want ja, die is per vandaag begonnen!

Wat zijn jouw plannen tot aan de zomervakantie? (Ik? Lijstjes wegwerken, afronden en het huis klaar maken voor dochterlief die terugkomt).

En jij?

Wat zijn jouw plannen in de zomer? (Ik? Tuinieren, veel zwemmen, naar een conferentie en naar Duitsland op vakantie met geliefden).

En jij?

Wat zijn jouw plannen voor na de zomer? (De inmaak doen, tuinieren afronden, mijn schrijf ideeën uitwerken en de retraites verder vorm geven. Nu al zin in!).

En jij?

Groetje! Oeh, het lijkt of we hier met z’n allen aan een Levensregel bezig zijn. Zo leuk kan het dus zijn om iets vorm te geven.

Nu ga ik echt.

2 reacties

  1. En, nu je een bedrijfje hebt, zijn de kosten van een retraite ook aftrekbaar voor de zzp-ers, of anders misschien te betalen door een werkgever. Succes!

    1. Nou, ik maak gebruik van de KOR regeling. (Kleine Ondernemers Regeling). Dan breng je niet eens BTW in rekening. Maar je retraite laten vergoeden door werkgevers dat is wel weer een leuke optie! Doet jouw werkgever dat ook? Groetje, Janneke

Reacties zijn gesloten.