Tenen in de badkuip

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Daar lig ik dan. Op mijn kop in deze bak gesmeten. Langs de kant van de weg. Je weet wel in zo’n grote stortbak. Klaar om afgevoerd te worden. Ik voel me leeggezogen en verdrietig. Mijn werkzame leven is op een dag woest afgelopen.

Vanmorgen zag ik het zonlicht nog door het badkamerraam schijnen, zoals zovele morgens. De luidruchtigheid en onrust in huis gaven me al een bang vermoeden. Ook al hadden grote werkhanden me niet al te onvoorzichtig losgemaakt van mijn comfortabele plek, het leven gaat toch veranderen. Ik wordt afgevoerd en verwoest.

Hier lig ik dan in transitie.

Opeens stopt er een oude Toyota aan de kant van de weg. Er stapt een vrouwmens uit, die naar boven roept waar de man bezig is die me losmaakte uit mijn vertrouwde positie. De vrouw roept wat naar hem.

English please,” roept de man van boven. “Can I have that bath tub?” Ze wijst naar mij.

Help! Ze wijst naar mij! Moet ik in beweging komen?

De man fronst licht zijn rechterwenkbrauw en zegt tegen haar: “Sure! I’ll come down to help you get it in your car”.

De hulp wordt aanvaard.

Het leven heeft zo zijn onverwachte wendingen.

Nu sta ik in de open lucht. De zon zie ik nu niet alleen vanuit het badkamer raam, maar in volle glorie. En dat vanaf het moment dat het eerste ochtendgloren in het Oosten zichtbaar wordt, tot ze haar laatste stralen laat schijnen in het Westen boven de Kraats. Vlak voor het duister me omvat.

Het is even wennen. Dat moet gezegd. Ik wordt nu gevuld met water uit de hemel. De temperatuur is niet meer warm. In plaats van ledematen huist er nu een enorme bos tenen in me.

Wilgentenen.

P.s. Kriebelt het bij jou weleens? Wat zou jij voor verandering mee willen maken? Wat is jouw droom?

Kom gerust je droom opschrijven op:

Of doe het lekker thuis terwijl je je tenen in de badkuip zet. (of in je douche wegdroomt). Schroom niet om het met me te delen! Ik vind het heel leuk om iets van je te horen.

Groetje, Janneke

1 reactie

Reacties zijn gesloten.