Hoe wil jij de 40-dagen tijd vorm geven?

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Waarom zou je eigenlijk?

Het hoeft toch niet?

Het leven kan toch gewoon rustig doorkabbelen?

Ja, zeker. Het hoeft ook niet. Maar het mag wel. En het kan nog helpen ook om een periode apart te zetten en een thema mee te geven.

Zelf deed ik het afgelopen najaar. Ik was aan het herstellen van corona en mijn energie level was niet hoog. Ik zag op tegen de winter en dacht begin november al aan die heerlijke voorjaarsdagen. Maar Advent was nog niet eens begonnen! We zaten nog wel zes weken voor de kortste dag van het jaar.

Ik zat aan mijn keukentafel en dacht: Welke datum is het ongeveer over een dag of 100? Precies. Ergens halverwege februari, als de dagen weer gaan lengen, als de krokusjes en sneeuwklokjes weer uit de grond komen, als de eerste knoppen weer uitlopen, als er weer af en toe een heldere blauwe lucht te zien valt, als de was voorzichtig aan weer buiten gedroogd kan worden.

En ik zette een stip aan de horizon en leefde er vanaf die dag naar toe.

Het hielp.

Het hielp me door die donkere dagen heen, de zoveelste Lock-down. Het zoveelste afgezegde wat al niet feestje.

Het hele jaar had ik al het plan om Mijn Levensregel uit te werken en het kwam er maar niet van. Maar toen ik zo 100 dagen achter elkaar 100 woorden schreef, (en er uiteindelijk weer veel creatiever en vrijer mee omging omdat ik van spelen met regels hou;-), kan ik terugkijkend zeggen: De hoofdlijnen van een brochure of boekje staan er. Nu nog uitwerken.

Hier mijn samenvatting:

Intro 100 dagen (kun je overslaan)
Overzicht van een Levensregel: HOUVAST
H= Heilige Grond
O=Organiseren
U=Uitvoeren
V = Verbinding in de ontmoeting aan tafel
A= Aan je lijf denken
S=Sensitiviteit: waar wordt je blij van? Lezen, schrijven, zingen

We staan op de grens van de veertig- dagen tijd. De tijd die al eeuwen apart gezet wordt om naar het grote Paasfeest toe te leven. Je hoeft er niets mee, maar kunt er wel wat mee.

Hoe zou jij de 40 dagen tijd vorm willen geven?

Is er iets waar jij over na wilt denken? Iets waar je je een tijdje op wilt richten? Iets waar je even mee wilt stoppen (noem het “vasten”.) Of iets wat je juist wat meer aandacht wilt geven? Hierbij 40 tips van Jantien. Daar kun je vast wel een keuze uit maken als je dat zou willen.

Dit is het laatste deel van de 100 dagen reis. Dit was de letter T. Tot Slot.

Ik gaf om beurten de Letters HOUVAST aandacht.

Een mooi einde en een nieuw begin.

Er is voorlopig wel even genoeg geschreven. Ik neem 40 dagen rust in acht, en deel de komende weken elke week een mooi stuk kunst uit het boekje wat ik voor mijn verjaardag kreeg: “The Art of Lent” Ik wens je een mooie 40-dagen tijd toe! Tot later. Vertel me gerust wat jij gaat doen!