Hoe was de onthulling van de tuin? (fotoblog)

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Op 1 april hadden we de opening van de tuin. Uiteraard met zelfgedroogde thee al was die natuurlijk van vorig jaar.

Eens bij het opruimen van onze keukenkasten kwam ik verschillende soorten en maten thee tegen die in allerlei glazen potten werd bewaard. Ik vond het tijd om er wat orde in te maken. Dat kwam nu mooi van pas.

De verse citroenmelisse kwam wel regelrecht uit de kersverse tuin. Een beetje verse gember erbij en wat zelfgebakken cake en brownies:

Voila!

De tuin veranderd nu met de week. Dit is drie weken geleden en wat is de boel verder uitgelopen! Maar eerst nog even een indruk van de gezellige opening en het bezoek aan de tuin tijdens de onthulling van de naam: Tuin van Overvloed.

Zo, en nu aan de thee.

De vroege avond is de fijnste tijd om in de tuin te werken. Jelle doet thuis de vaat. Laurens rost wat rond en leert richten met zijn katapult. (Er is tot nu toe alleen lichte schade: Hij schoot zijn zelfgeschreven gedicht over het voorjaar aan flarden wat ik zonder zijn toestemming bij de ingang van de tuin had opgehangen.) Dat klinkt als een gezonde jongen die zijn grenzen begint aan te geven, denk je niet?

Werken vanuit een kas is echt nieuw voor me. Temperatuur, luchtvochtigheid. Het rechterraam was door kwajongens stuk gemaakt. Van die gasten die zonder het toeziend oog van hun moeder hun catapult uitproberen;-) Jacob heeft het met hout creatief gefixed.

Ideaal dat ik ook tijdens de intense regen van de laatste weken gewoon door kan gaan. Een veilige schuilplaats.

Een bruikbare app om
planten te herkennen is:
Flora Incognita.

Deze foto zegt het allemaal: Het is een theetuin. (open: donderdagmiddag 2-5) Zonder noeste arbeid kom je er niet. Mijn grootste vijand op het moment is: Kweek/ een soort gras. En uiteraard het gevaar van Laurens rossend op de achtergrond.

Links op de stoel ligt de eerste oogst uit de kas al klaar om thuis verorberd te worden. Als ik niet weet wat het is kijk ik op een leuke app die planten en bloemen herkent. Nu weet ik dat het paksoi is. Er valt een hoop te leren voor me.

De tuin nodigt uit om het een en ander eruit te trekken. Hier een plantje te verzetten, een ander plantje weer te stimuleren en verder: hier en daar wat orde aanbrengen. En vooral regelmatig blijven zaaien en dat uispreiden over het jaar.

Wat ademt deze foto voor jou uit? Mij gaf het dit in gedachten:


Schenk mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen,
 De moed om te veranderen wat ik kan veranderen, 
en de wijsheid om het verschil te zien.

Serenity prayer/ Gebed om kalmte

Laat gerust een berichtje achter, altijd leuk om wat van jullie als lezers te horen. Groetje van mijn tuin naar de jouwe. Zelfs al is het een balkonnetje;-)