Eerste lustrum: 5 jaar leven met een leefregel en nu?

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als onderweg, stilte

* Lustrum *

Oh, eerst even dit: weet je dat je tot 17 mei vroeg boek korting hebt voor de dag voor ondernemers? Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Lente 2019,

We staan op het punt om van Osijek, Kroatië, terug naar Nederland te verhuizen. Het is onze vijfde internationale verhuizing in vijftien jaar tijd. Ik zou het verhuizen met ons gezin toch onder de knie moeten hebben. Nee!

Ik voelde me enorm overweldigd door alle taken die nog moesten worden gedaan, zelfs afgezien van de verhuizing als gezin: er moest elke dag eten op tafel worden gezet voor ons gezin van zes personen.

  • Het schooljaar moest voor elk kind op vier verschillende niveaus worden afgerond. Met zo’n tien vakken per kind.
  • We moesten ons lokale werk afronden.
  • We wilden in contact blijven met onze familie.
  • Bovendien moesten we een huis vinden.
  • En werk en inkomen vinden.
  • Ons huidige huis en onze bezittingen verkopen of werggeven.
  • We moesten goede rituelen vinden om afscheid te nemen en ons aan de andere kant van Europa te vestigen.
  • En nu heb ik het nog niet over de emotionele achtbaan waar je in zit met een gezin tijdens een verhuizing.

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Toen en daar gebeurde het aan onze keukentafel. Ik vond de sleutel voor iets dat heel langzaam en diep als een klein zaadje in mij was gegroeid. En uiteindelijk kwam het naar de oppervlakte.

Een levensregel. Mijn levensregel. Inmiddels heb ik er vijf jaar mee geoefend en anderhalf jaar geleden vond ik het een goed moment om me een week op te sluiten in een kluis om het zo te schrijven dat het ook voor anderen te gebruiken is.

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Ik gebruikte destijds mijn keukenkast om de taken te categoriseren.

Misschien leef jij net als veel mensen in onze tijd ook wel onder druk. Weer anders dan ik destijds. Maar toch. Inmiddels gebruik ik niet meer het DOMAINS maar ben overgegaan op het Nederlandse HOUVAST om aan te geven welke domeinen aandacht vragen en die je dagelijks en wekelijks langs gaat lopen.

Orde maken in wat nog verder aandacht nodig heeft en wat niet.

Inmiddels heb ik er jaren mee geoefend en het zo ontwikkeld dat ik het met jou kan delen. Het is een raamwerk geworden wat je op verschillende manieren kunt toepassen.

Want de verwachtingen en eisen die we aan onszelf en aan anderen stellen, zijn vaak niet realistisch en haalbaar. Door de ruis en onrust kunnen we niet meer zien wat er nu echt toe doet en wat niet.

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Wat klaar is kan weg. Ruimt dat even lekker op.

Mij heeft het leven met een luchtige levensregel meer rust en ritme gegeven. Het geeft me grip en focus op wat ik aan het doen ben en met welke waarden ik in het leven sta. En helderheid waar ik juist minder aandacht aan wil geven.

Ik maak onderscheid tussen datgene waar ik invloed op uit kan oefenen en wat niet. Voor elk mens zijn er tenslotte omgevingsfactoren die je leven beïnvloeden en je situatie uniek maken.

Je weet dat ik inmiddels al jaren retraites organiseer en in de afstand van het dagelijkse leven help om met anderen de balans op te maken. Inmiddels is het werkboek onderweg naar Jongbloed (daar ben ik achter de schermen hard mee bezig).

En ondertussen komt er op 21 juni een dag voor ondernemers!

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Weet je dat er 2 dingen gebeuren bij aanmelding voor de dag: HOUVAST voor ondernemers?

* Je krijgt: Het werkboek: Hoe vind ik rust. (t.w.v. 19.95) cadeau.
* Korting: Tot 17 mei is er een vroegboekkorting van 20,-
Je betaald dan 475,- ipv. 495,- (let wel: deze vrijdag!)

Neem het ervan zou ik zeggen. Ga de dag ervaren en leer vanuit rust je taken beet te pakken en met een afstandje naar je hele leven te kijken in plaats van alleen naar je cijfers.

Waar: Klooster Nieuw Sion
Wanneer: vrijdag 21 juni 2024
Meer weten? Jannekeonderweg.nl/ondernemers

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Ken jij iemand in je netwerk voor wie dit helpend zou zijn? Stuur dit bericht alsjeblieft door. Dank je wel. Ik gun het dat iedereen kan leven vanuit rust, ook al is er het een en ander aan tegenslag of druk.

Laat het in elk geval niet het gebrek aan overzicht zijn.

Direct aanmelden? Jannekeonderweg.nl/welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *