Wat is het seizoen van je leven?

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Buiten is het seizoen aan het veranderen. Zaten we tien dagen geleden nog in een hittegolf, nu valt het blad snel van de bomen met de wind en de regen.

Misschien kijk jij wel terug naar deze zomer en is er veel gebeurd wat je niet had verwacht. Misschien zit je nog middenin een moeilijke periode en is het door akkeren. Deze zomer was wat tuinseizoen ook niet helemaal rooskleurig, maar als je dan de oogst ziet lijkt het toch allemaal weer goed gekomen. Hier zie je mijn aardappel en nog wat oogst.

Zo is het ook met het leven. Voor de een is er voortdurend hectiek en vraag je je af, waar er een moment voor jezelf bij zit. Voor de ander is het alsof de dagen zich aaneen rijgen en weet je soms niet hoe ze zinvol te vullen. Dat komt door de verschillende seizoenen van ons leven. Soms vergeten we dat zo te zien en stellen we onrealistische verwachtingen aan het seizoen waarin we zitten.

Wat zijn de door God aan jou gegeven taken en verantwoordelijkheden waar jij rekening mee hebt te houden?

Het seizoen waarin je leeft, maakt tenslotte nogal verschil. Of je door een periode van rouw gaat of net aan een studie bent begonnen of herstellende bent van een ziekte. Of dat de dagen en jaren zich aaneen rijgen en het rustig doorkabbelt.

Ben je meer een denkend mens, maar kom je niet echt tot actie? Ben jij een multitasking mama, of een zzp’er met een zee aan vrijheid die je zelf mag ordenen? Of ben jij een medewerker in loondienst? Ben je single met de uitdagingen die daarbij horen? Of kort geleden met pensioen gegaan? Misschien ben je wel mantelzorger, of een combinatie van deze factoren.

Hier denken we over na tijdens het ontwikkelen van je levensregel. De rollen die jij vervult zijn jouw unieke vertrekpunt, en dat heeft alles te maken met het seizoen.

De werkboeken die deze maand vers van de pers zijn gekomen, gaan als broodjes over de plank. Elke dag kan ik wel even langs de Bruna om er weer een paar op de post te doen. Mocht je er ook een willen bestellen. Doe het gerust. Dan stuur ik het gesigneerd naar je toe.

Stuur me dan een berichtje op Jannekeonderweg.nl/contact. Ik ben in gesprek met verschillende boekhandels om ze ook gewoon in de lokale boekhandel op de plank te hebben liggen. Weet jij een boekhandel bij je in de buurt die dat wellicht ook wilt? Laat maar weten. Morgen gaat er een stapel naar de Christelijke boekwinkel in Apeldoorn.

Het is mijn cadeautje aan de wereld. Sommige boeken verkoop ik voor de volle prijs, zodat ik voor elk boek dat ik verkoop er twee weg kan geven voor mensen met een kleine beurs. Leuk toch?

Dit is deel 3 van de vierdelige serie: “Hoe kan ik holistisch leven in 2023.”

Kijk hier voor deel 1 en 2.

Ik wens je een fijn weekend, ik leg de laatste hand aan de voorbereidingen voor het Klooster retraite op Nieuw Sion waar we met een kleine groep mensen zelf onze levensregel gaan ontwikkelen. Kom gerust een keer mee.