Impressie van de stiltedagen

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Het kost me drie dagen voor de rollen weer verdeeld zijn. “Mam, ik deed om de dag de was.” zegt dochterlief op de tweede dag. ” Is dit een suggestie dat ik in actie moet komen? vraag ik terug?. ” Ja, anders stapelt het zich op, dat is niet handig in de winter, nu we buiten niet kunnen drogen”. 

We buiten niet kunnen drogen. (hoor ik dat goed? Klinkt als meervoud… gedeelde lasten!) Dit is me wel duidelijk: Wil je je tieners zelfredzaamheid leren, moet je er gewoon (met richtlijnen vooraf) een aantal dagen tussenuit gaan. Het huishouden liep op rolletjes en ze hebben me verbaasd.

Onderweg naar huis mijmerend op het vliegveld was ik nog een beetje daas van alle mooie ontmoetingen. Wat een bijzondere tijd! Hoe vat ik dit nu toch samen? Zie het als een impressie:

Vier keer plus na de Polderdagen:

1. Bovenaan staat: De stilte, de contacten, dank voor je vertrouwen. Dank voor je openheid, voor je genieten, voor je laten verzorgen en voor je open staan om de stilte te omarmen. Voor je geduld met mij ook, als beginnend retraiteleidster;-) 

2. Wat terug kwam: Stilte. Sauna voor mijn ziel, kaarslicht. eigenheid, puur, eenvoud, diepgang, bezinning, creatief schrijven, verwachting, verzorgd, schapen, houtkachel, inspiratie voor de toekomst. Een genot!

Ik heb mijn ziel tot stilte gebracht. ps.62

Hier nog twee blogposts die in de kapelmomenten voorbij zijn gekomen:

Iemand liet naast de kachel de stilte over zich heen komen, een ander schreef een psalm, weer anderen zaten juist bij elkaar. Een bijzondere ervaring om samen -in vrede- stil te zijn.

3. Hoe leuk is het om een bruggetje te slaan naar een oma ver weg in de bergen van Servie. Mooi feit: Alle sokken zijn verkocht. Tien bestellingen zijn gemaakt. Dit voorziet voor een paar weken in haar levensonderhoud! Een mooie opsteker van hoop, dankzij de gulle gaven.

4. Mede door deze retraite’s kunnen we onder de Roma ons werk blijven doen. Dat is geweldig. 

In de toekomst hoop ik zeker meerdere stilte dagen of weekenden te organiseren en te bloggen over gerelateerde onderwerpen. Hou me maar in de gaten. Ik krijg de slag te pakken en ben nog weer meer geinspireerd geraakt;-)

Tot slot een gebed van Fransiscus van Assisi als zegen voor jou onderweg nu je verder reist wellicht blijvend op zoek naar stilte. 

Hartelijk dank:

P.s 1 Voor iedereen die zijn hulp aanbood met taarten en cakes bakken. Wat een heerlijke binnenkomer. En geruisloos hielp hoe en waar dan ook.

P.s  2 Geniet van de foto’s met dank aan Gerda van Lankeren.

p.s. 3 Jelle, dank je wel, voor al je hulp achter de schermen. Ik weet dat je graag achter de schermen blijft, maar zonder jou was dit nooit tot stand gekomen! Dank voor je hulp en bemoediging. Het is een indrukwekkende reis die ik met jou maak. 

p.s. 4. Last but not least: Sjoerd en Jonneke veel dank voor de plek! Moge God jullie blijven zegenen en jullie huis.

Ontvang een hartelijke groet,

Janneke Huisman

 

De galerij is niet gevonden!

4 reacties

  1. Hoi Eline, Ja, dat lijkt me ook mooi! Laat je e-mail adres achter en zorg dat je op de lijst staat. Dan komt het vroeg of laat vast een keer uit. Vr. groet, Janneke

Reacties zijn gesloten.