Hoe was het Stilte-Schrijf retraite in de uiterwaarden?

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Kijk nou toch! Er zijn altijd een aantal mensen die vragen: Hoe was het in Heteren? Hierbij de evaluatie van een recente retraite gast. Zomaar op een doordeweekse dag de stilte omarmen en bewust de veertig dagen tijd ingaan is een cadeautje.

(De gasten kunnen kiezen tussen 1 tot 5: 1 = helemaal niet fijn- 5 = bijzonder fijn). Alle gasten gaven alleen maar vijven. Dat was een opsteker voor ons! Met toestemming deel ik wat Geert schreef.

De uiterwaarden met de meanderende rivier de Neder-Rijn.

Algemene indruk: 5

Jouw website is heel erg vol positieve energie en dat is een goed begin. Je hebt goede opvolging van de mails gedaan, dus alle prima.

Ik verwachtte een dag te krijgen waarin ik helemaal mezelf kon zijn, en ook kon afdalen in mijn innerlijke ik, dat is fantastisch gegaan. Ook voelde ik gewoon dat met jullie en de andere gasten, God in ons midden was en dat de gesprekken die we voerden door Hem begeleid werden. Ik ben het helemaal met je eens dat de setting, locatie enz medebepalend is voor het succes cq geestelijke ontwikkeling van een retraitedag.

De Herberg en kerk en uiterwaarden in Heteren met haar prachtige energie.

Accommodatie: 5

Zoals boven beschreven is de locatie met haar energie prachtig, beter kan haast niet, ook met de uiterwaarden naast de deur. Wellicht dat het op een mooie zonnige dag nog wat extra’s brengt maar nu was het ook perfect.

Aankomen locatie: 5

Het is een mooie locatie om op je gemakje naar toe te rijden en alvast in slow motion te gaan. Parkeren prima, wandelen was ook prachtig, de locatie verder helemaal top.

We eten zoveel mogelijk lokaal van de boer.

Maaltijden: 5

Ik heb genoten van onze tussendoor koffiemomenten en de middagmaaltijd. Leuk en uitnodigend aangekleed en heel erg lekker!

Kaars, rust, stilte, lichtval, ontvankelijkheid.

Kapel momenten: 5

Ik heb er van genoten, goed gepland en ondersteunend aan de dag en ons programma. Nu was het voor de 40 dagen tijd maar misschien normaliter bij een stilte retraite ook teksten uit de bijbel die specifiek over stilte, terugtrekking ed gaan?

De kerk, het kruis, de rust, de saamhorigheid.

Stiltemomenten: 5

Ik vond de schrijfopdracht heel bijzonder. Nog nooit zo gedaan en omdat ik ‘liefde’ als thema uitgekozen had, heb ik meer dan eens diep stil gestaan bij wat ik opschreef en ga er ook zeker mee door. Ik heb me ook bijzonder gevoeld om het in de kerk te doen, prachtig en fantastisch. Ik heb dus nog een tijd met een stoel onder het kruis gezeten en zo is idd de locatie heel erg belangrijk als fundament voor de dag.

Werkvormen: 5

Ik denk helemaal goed.

Jelle en Janneke met retraite gast Geert.

Janneke en Jelle:

Ik vind jullie een bijzonder stel, God spreekt door jullie en jullie dragen de deelnemers in de dag. Het is niet zichtbaar maar ik voel dat God met/door jullie bij ons was.

Gewaardeerd:

Dat ik er mocht zijn, dat het heel bijzonder is dat jullie dit organiseren en ook zo God dichterbij mensen brengen en omgekeerd. En dat we natuurlijk door de inhoud en werkvorm dieper in onszelf konden gaan.

Heel erg bedankt, Gods zegen en we houden contact,

Geert. Die ook nog een mooi bericht op LinkedIn achterliet:

Je kunt nog gewoon naar de Stille Zaterdag komen. Hartelijk welkom. Nog 3 plekken.

Wil jij ook graag een dag meemaken? Dat kan nog: Welkom op Stille Zaterdag. De dag na Goede Vrijdag waarop we herdenken dat Jezus in het Stille graf ligt en de herdenking van de Opstanding voor de deur staat. Een pracht dag om de stilte te omarmen. Welkom!

P.s. Weet je dat je bij aanmelding 50% korting krijgt op het werkboek: Hoe vind ik rust? Normaal 20,- Bij aanmelding van een retraite dag in de uiterwaarden: 10,-

Aanmelden: Jannekeonderweg.nl/welkom.

Deze dag loopt altijd sneller vol dan zomaar middenin de week. Er zijn al vijf aanmeldingen. Direct aanmelden is altijd het beste.

Jannekeonderweg.nl/welkom

Er zijn nog maar drie plekken. (van de 8)