Het hek van de dam

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Hartelijk dank voor alle goede zorgen voor onze jonge dames! Marijke en Judith zijn bijna de hele maand juli zelfstandig in Nederland geweest om een vakantiebaantje te doen. Judith bij Robert en Wikje Huisman op de Blauwebessenhof en Marijke met opa Huisman mee, ze kreeg een klus in de archieven van de universiteitsbibliotheek in Amsterdam. Heel erg leuk hoe ze beiden een passende plek kregen. Een groot cadeau!

En wat zijn ze verzorgd! Marijke was bij opa erg honkvast, maar Judith heeft in tien verschillende bedden geslapen en heeft zeven keer een picknick op de teller staan. En wij ervoeren een kleine gezinssamenstelling waarbij ik weer een nieuw element in het moederschap ontdekte: Dat loslaten is nog best een dingetje;-)

Toen ik op een goede dag zei: “Nou, ik mis de meiden wel hoor,
zei Jelle langs zijn neus weg: “Ik zou er maar niet vanuit gaan dat dit omgekeerd is.

We weten totaal niet wie er wasjes draaide, eten verzorgde, iemand bracht en iemand haalde. Een gesprekje had hier, of een leuke ontmoeting daar. In elk geval: Allemaal hartelijk dank dat we onze meiden gewoon in Nederland konden droppen en kunnen vertrouwen dat er gezorgd wordt. Een fantastische ervaring en mooie stap naar zelfstandigheid.
(En mocht je eens in de buurt zijn: Uiteraard ben je hier ook welkom en zullen we je hier graag verzorgen;-)

IMG_4548
Judith was al goed in koken en praktische dingen in en om huis, maar haar vaardigheden hebben een goede push gehad. Dank je, Wikje! Naast het werken trok ze in haar vrije uren ook graag met familie op. En hier zie je haar tekenen met nichtje Marylinn. Marijke is in Amsterdam in archieven gedoken en oefent alvast voor -wie weet wat- in de toekomst! Hierbij een kleine indruk. Ze heeft drie mooie verslagen kunnen maken van haar bevindingen. Geweldig!

Femke werd hier ondertussen verwend met een prachtige nieuwe fiets (nieuw voor haar;-) Met dank aan Sara van Voorthuysen uit Heteren. En die Femke glijdt nu als een koningin langs de Drava rivier. (die houden we nog even op de dam.) De rivier waar Laurens zich wekelijks een paar keer laat afkoelen.
Nou, dat hek is dan wellicht van de dam geweest, elke fase is toch ook weer fantastisch. Nu is iedereen weer heerlijk thuis we hebben uren bijgepraat en daar genieten we van. Nog een maand voordat ons schooljaar zonder de Juf, maar met de wereldschool gaat beginnen.
P.s 1. Heb jij nog iets met de meiden meegemaakt? Deel maar gerust, hieronder. We zijn benieuwd. Of heb je andere leuke belevenis die je wilt delen? Voel je vrij!
P.s. 2. Er komen serieuze schoolkosten aan. Mocht je op de hoogte willen blijven van wat er zich hier achter de schermen afspeelt, dan kan dat. Neem dan alsjeblieft contact met ons op.

Een hartelijke groet van ons allemaal dit keer.

Jelle, Janneke, Marijke, Judith, Femke en Laurens.