Een voedzaam recept voor tropisch weer

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

IMG_0008

Die pan met dampende aardappelen vermijdt je wellicht liever nu de temperatuur zo hoog blijft. Op het nieuws volgen we de droogte in Nederland.
Het duurde best een poos voordat ik goede recepten vond die, voedzaam, gezond en lekker waren, als de hitte aanhoudt. Je kunt niet hele dagen op crackertjes leven. Hierbij onze absolute favoriet, een echte blijver. (uit Pam’ s kitchen) Met een vegetarische variant voor de vleesvermijder. (de glazen pot, Judith maakt er een punt van dat er oog blijft voor estetika)

Macaroni salade met kip. 

Ingrediënten:
600 mg. macaroni, 1 ui, 2 rode paprikas, 1 komkommer. theelepeltje zout, halve theelepel paprikapoeder, 2 theelepels currypoeder, 500 gram kippeborst.

  • Werkwijze: Marineer de kip in olie en kipkruiden.
  • Kook de macaroni en spoel het goed af en laat het afkoelen.
  • Snijdt alle ingrediënten in kleine stukjes.
  • Voeg de kruiden toe,
  • Braad de kip en laat het afkoelen. Snij het in kleine stukjes.
  • Meng alles en laat de smaak minstens een paar uur in de koelkast erin trekken.

Tip: Bereidt het in de morgen, heerlijk voor de pick-nick als de dag afkoelt. Je kunt het ook prima de dag ervoor maken.
Nog even volhouden!

P.s. Heb je ook nog een lekker vullend recept voor deze hete dagen? Schroom niet om het te delen. Zo smullen we samen op afstand!

Een warme groet, Janneke

2 reacties

  1. Hallo Janneke, wij aten vroeger met de kinderen(en nu nog wel eens) als het erg warm was. -watergruwel- Parelgort,of geweekte gewone gort met een flesje bessensap aangevuld met rozijnen, abrikozen, pruimen en dan ijskoud…mjam,mjam. Doen! Groetjes tante Joke

    1. Ja, dat herinner ik me ook nog wel. Was dat ook niet met karnmelk? Gortepap? Het is erg lang geleden….Ik kan het nog wel weer proberen. Want de hitte is nog lang niet over hier.

Reacties zijn gesloten.