Eenzaam maar niet alleen

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Het is Kerstfeest.

Buiten zie ik mensen op straat, velen gaan hier eerst naar de kerk en daarna op familiebezoek. Ze lijken allemaal ergens bij te horen.

Mijn vader is vandaag jarig: 70 jaar oud. En dat is een speciale dag. Er is maar 1 plek op de wereld waar ik deze dagen graag zou willen zijn en dat is bij hen. Maar het leven loopt wel eens anders. Een aantal weken geleden ben ik met Laurens geweest en in een paar weken tijd, reis ik alweer naar Nederland. 

Zo, daar zit ik dan. En wat doe ik ermee? Een beetje sjacherijnig de dag verknoeien voor mijn huisgenoten? -wat een o zo mooie dag zou kunnen zijn.- Of mezelf maar eens even flink toespreken en er wat gezelligs van maken.

Ik besloot voor het laatste te kiezen.

Vier dingen die ik toen besloot:

  • Bel iemand die alleen is deze dagen. (ik ben tenslotte niet de enige in de wijde wereld. En ons huis is vol met prachtige gezinsleden. Eenzaamheid. Waar heb ik het over?)
  • Zorg dat ik genoeg uitgerust ben. (slaapgebrek heeft wat invloed op mijn gemoed, hoe is dat bij jou?)
  • Zorg dat ik genoeg daglicht heb. Een flinke extra wandeling om je hoofd leeg te maken, doet wonderen.
  • Bezoek de kerk en herinner jezelf aan het feit dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Het Lichaam van Christus. Ook al is het wellicht in een klein hoekje. Er zijn engelen om ons heen en andere gelovigen.

Heb jij nog een tip?

Wat doe jij als je je eenzaam voelt?

 

Lieve groet, maak er wat van vandaag!

Een fijne kerst.

 

4 reacties

  1. Als ik me eenzaam voel luister ik graag naar muziek:Brahms,Mozart enz.,of ik ga iemand mailen of schrijven, Bellen…dan moet ik opletten dat ik niet met m’n eigen sores begin! Maar het komt maar zelden voor.(En ik ben soms wel graag even alleen en dan ben ik niet eenzaam)

    1. Leuk tante Joke! Ja. Muziekje luisteren, samen films kijken. En mezelf lekker aanpakken. Het is een nieuwe dag. De zon schijnt en ik ga es lekker de was in de wind laten wapperen! Dank voor de tips;-) Groet aan Ome Gerrit!

  2. Als ik me alleen voel ga ik ook naar muziek luisteren. Muziek die bij mijn gevoelens passen. Ook heb ik ontdekt dat ik graag een tekening maak. Soms gewoon met kleuren of een beeld van mijn stemming maar ook wat ik graag zou willen. Er gebeurt dan vaak ook iets in mijn handelen. HG

Reacties zijn gesloten.