Eenzaam maar niet alleen

Eenzaam maar niet alleen

25 december 2018 4 Door Janneke Huisman

Het is Kerstfeest.

Buiten zie ik mensen op straat, velen gaan hier eerst naar de kerk en daarna op familiebezoek. Ze lijken allemaal ergens bij te horen.

Mijn vader is vandaag jarig: 70 jaar oud. En dat is een speciale dag. Er is maar 1 plek op de wereld waar ik deze dagen graag zou willen zijn en dat is bij hen. Maar het leven loopt wel eens anders. Een aantal weken geleden ben ik met Laurens geweest en in een paar weken tijd, reis ik alweer naar Nederland. 

Zo, daar zit ik dan. En wat doe ik ermee? Een beetje sjacherijnig de dag verknoeien voor mijn huisgenoten? -wat een o zo mooie dag zou kunnen zijn.- Of mezelf maar eens even flink toespreken en er wat gezelligs van maken.

Ik besloot voor het laatste te kiezen.

Vier dingen die ik toen besloot:

  • Bel iemand die alleen is deze dagen. (ik ben tenslotte niet de enige in de wijde wereld. En ons huis is vol met prachtige gezinsleden. Eenzaamheid. Waar heb ik het over?)
  • Zorg dat ik genoeg uitgerust ben. (slaapgebrek heeft wat invloed op mijn gemoed, hoe is dat bij jou?)
  • Zorg dat ik genoeg daglicht heb. Een flinke extra wandeling om je hoofd leeg te maken, doet wonderen.
  • Bezoek de kerk en herinner jezelf aan het feit dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Het Lichaam van Christus. Ook al is het wellicht in een klein hoekje. Er zijn engelen om ons heen en andere gelovigen.

Heb jij nog een tip?

Wat doe jij als je je eenzaam voelt?

 

Lieve groet, maak er wat van vandaag!

Een fijne kerst.