De stilte in

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Het is zover!

In januari hoop ik een aantal dagen in Nederland te zijn en ben ik graag je gastvrouw op stiltedagen in de Polder. Dat schreef ik in oktober in: Welkom in de Polder.  Maar nu is het echt zover!

Loslaten:

Dit blog draagt de titel Jannekeonderweg, maar nu ben ik ook echt even onderweg. En nog wel alleen. Dat loslaten en weggaan uit je huis, en even alles achterlaten is nog best een dingetje. Bij mij thuis zal een ieder zijn huishoudelijke vaardigheden verfijnen, zullen we maar denken en verder zullen ze ook vast genieten nu er een kat van huis is;-) En zo zijn we allemaal onderweg, jij die je aangemeldt hebt en ikzelf.

Twee nederlandse artikelen en een engelse blog

In oktober stuurde Roelien, een artikel door over stilte en verstillen, dat ik heb verwerkt in deze engelse blogpost. Het is zeker de moeite van het lezen waard, maar als je liever iets in het Nederlands leest:

Onze keukentafel is niet leeg, maar ik zit de komende tijd aan een andere keukentafel.

Tot ziens, ik zie er naar uit om je te zien!

Janneke

Mijn stilleven:

Theekopjes uit Polen.

Biervat dat dient als suikerpot uit Duitsland

Ovenschaal met cyrillisch schrift uit Servi”e

Blauwe theepot van Petra uit Nederland

en mijn hebbedingetjes koffiepot die al sinds ons trouwen dienst doet uit Engeland.

 

1 reactie

  1. Prachtig stuk van Jos Douma, heel herkenbaar!
    Zin in de stiltedag en de ontmoeting met anderen.
    Tot maandag in Putten Janneke!

Reacties zijn gesloten.