Dit is wat wij vieren: +/-45…. en een kleinigheidje

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands, onderweg, stilte, thuis

Dit is wat wij vierden op 22-2-2021:

Jelle: 45 jaar, plus 1 jaar, 1 week en 1 dag.

Janneke: 45 jaar, min 1 jaar, 1 week en 1 dag.

Welke ongeschreven wet regeert het ontstaan van liefde op het eerste gezicht? Ik was twee-en-twintig toen ik hem, die mijn levensgezel zou worden, ontmoette: een geboren lezer, een groot liefhebber van muziek, wijsheid en talen, iemand met een scherpe intelligentie, een niet alledaagse fantasie en een originele levensstijl, een eenling in de studentenwereld, met de gave kwaliteit te herkennen en pretentie te ontmaskeren, een jonge man, wiens gereserveerde aard en neiging eigen problematiek in afstandelijk zwijgen te verwerken, mij onweerstaanbaar aantrokken. Hij is het stille water met diepe gronden, dat ik nog steeds moeilijk kan peilen. 

Foto van afgelopen kerst toen we als gezin met elkaar waren. li- re: Janneke, Laurens, Judith, Femke, Jelle, Marijke

Eenzelfde wetmatigheid, raadselachtig als alchemie, heeft uit de karakters en eigenschappen van onze kinderen – in verschillende samenstelling en individueel genuanceerd – een staalkaart gevormd van elementen die ik herken uit mijn eigen voorgeschiedenis, en kan vermoeden op grond van wat ik weet over de achtergronden van mijn man. 

Hun geheim is de volstrekt persoonlijke creatieve en moedige wijze waarop zij wat ons belemmert en gevangen houdt, overwonnen en herschapen hebben.”

Vrij herschreven uit: “Zwanen schieten” van Hella S. Haasse.

 

Meer lezen?

Een artikel waarin het huwelijk wordt vergeleken met de modderige samenvoeging van twee rivieren: After 16 years of marriage

Een grappige karakteromschrijving van ons twee: From behind the scenes.

Een mooi moment van een reis met ons gezin: Met je gezin het klooster in. 

Weet je dat het hier vaak Het huishouden van Janneke Steen is?

Afgelopen september schreef ik mijn eerste boek: De wereld rond mijn tafel.

Foto: Jonneke.nl en Adriaan Verweijs (gezinsfoto)

 

 

Een kleinigheidje:

Omdat bij een feestje kadootjes wel leuk zijn, geef ik vijf boekjes gratis weg. Stuur me een email als je er graag een wilt hebben, om weg te geven of om zelf te houden. Vergeet niet je adres achter te laten.

 

P.s. 18 maart is er weer een online schrijfretraite. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Op tijd aanmelden is belangrijk: welkom op een online schrijf retraite