Hoe was de opening van de Werkplek in Wageningen? (+2 filmclips)

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Eerst zijn daar uiteraard de vrolijke voorbereidingen. Meel van de molen, broodjes uit de keuken, hartige hapjes en zoete versnaperingen.

In de middag beleefden we dit:

Het doek valt en Jelle legt uit dat deze kaart vrijgegeven is door de universiteit van Wageningen. Een prachtige geluidsabsorberende wand. Wat een goede tip van collega Barbara Steen.

Wethouder Leo Bosland aan het woord:

Links in beeld, naast Jelle: wethouder Leo Bosland die kort iets vertelde over de situatie in Wageningen en de speerpunten van de gemeente. Few Fun Facts: Wageningen heeft 40.000 inwoners waaronder 10.000 studenten, waarvan er 4000 internationale studenten zijn. We houden allemaal van Wageningen! En ik steek een kaarsje aan om het moment te vieren.

 

We houden allemaal van Wageningen

De kaart komt uit 1698 en het leuke is: voor 90 % is de stadsgracht nog in tact. Nog leuker is dat er juist in de laatste weken besloten is dat de stadsgracht weer voor 100 % teruggebracht wordt in de oorspronkelijke vorm. Met een kaartje kun je binnenkort zo weer een rondje om de oude stad lopen en elementen uit het verleden zoeken. Jelle geeft graag uitleg.

Commisioner Hannelize Tvedt aan het woord:

Hannelize vertelde het een en ander over de uitkomsten van een onderzoek en hoe mensen in de leeftijdscategorie van 16- 24 door de coronacrisis zijn gekomen. De meesten maken het goed. Maar voor sommigen was het bijzonder zwaar. Daarna haalde ze een stukje uit Ezechiel aan. Een stukje uit een oude tekst uit de Bijbel. Ezechiel krijgt een visioen met een dal vol dorre doodsbeenderen wat er behoorlijk angstaanjagend uitzag. Maar door God’s kracht kwamen ze weer tot leven en het werd een heel leger! Pas maar op;-)

 

Er is altijd hoop.

Dat is het uitgangspunt van het Leger des Heils.

 

Opa Jan in gesprek met Elzo Edens (oa) Een hapje en een drankje. Marline met Jamilla die al jaren met studenten werkt.

Het bandje uit het Ecodorp bracht zo hun eigen ontspannen sfeer mee.

Op zaterdag 2 oktober vierden we nog even door met de expositie Hemelbloemen van Jacob Kaptein.

Er was een boekenmarktje en een ontspannen inloop. Wat zijn we verwend! Bloemen, chocola, koffie, en nog meer bloemen!

WerkplekBergstraat.nl is geopend!

Flexworkspace&more staat er met grote letters op het raam. &more geeft ruimte aan wat er verder nog ter tafel komt of kan komen. Rafelige Randjes. Dat past wel.

Kom gerust nog eens aan, voor een werkplek, een pot-luck, een spar gesprek of een kop koffie, wie weet komt er weer een baksel uit de keuken of een boek uit de kelder.

Dromen komen soms uit:

Plannen worden soms werkelijkheid. Niet zomaar door twee mensen. Iedereen die mee heeft geholpen om naar deze dag toe te werken: Ververs, bouwers, tips en raadgevers, steuners en bemoedigers, vaatwassers en afdrogers, bakkers en bloemenbrengers: Hartelijk bedankt!

We hopen dat veel mensen in Wageningen de weg naar deze werkplek blijvend weten te vinden!

Even een terugblik:

Ben je benieuwd wat er nu is gebeurd in de afgelopen maanden? kijk dan hier nog even naar een blog uit april 2021: Wat is jullie plan in Wageningen? (+filmpje op locatie)

Hierbij een foto impressie vanaf het begin:

Een vriendelijke groet,

Jelle en Janneke Huisman 

Coordinatoren WerkplekBergstraat.nl

 

3 reacties

    1. Dank je Annelies, Je bent er geweest en dan zie je het helemaal voor je. Wat was het toen warm!

Reacties zijn gesloten.