Wat is jullie plan in Wageningen? (+filmpje op locatie)

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands, stilte, thuis

Regelmatig krijgen we de vraag: Wat is jullie plan in Wageningen? Vertel eens…

Jelle en ik zijn per 1 januari aan de slag gegaan met een project van het Leger des Heils. We gaan werkplekken bieden voor zelfstandige professionals en studenten die aan een klus, project of opdracht willen werken.

 

Bekijk hier de video waar je een kleine indruk krijgt.

Waarom is dat een Leger des Heils ding?

Het Leger des Heils heeft een lange geschiedenis van actie ondernemen bij het zien van sociale noden, juist als die bij anderen (nog) niet in beeld zijn. In de christelijke traditie staan tenslotte relaties, verbinding en gemeenschap centraal. Veel mensen die nu noodgedwongen thuis op hun zolderkamer zitten te werken, hebben behoefte aan ontmoeting en contact. We horen meer en meer over eenzaamheid en de vermoeidheid onder studenten en ZZP-ers. Met deze plek willen we hierin graag tegemoet komen. Corona proof natuurlijk!

Jelle schrijft:

“In het Nederland van 2020/ 2021 ervaren veel mensen eenzaamheid maar vooral in de sociale midden- en bovenklasse blijft dit vaak verborgen achter prestaties en uiterlijke tekens van succes. Uit gesprekken in Wageningen bleek ons dat veel jongeren en studenten lijden aan eenzaamheid en gebrek aan structuur. Ook onder alleen werkende professionals, zoals startende ondernemers en dienstverlenende zzp’ers, is veel verborgen eenzaamheid

Waarom Wageningen?

Jelle en ik hebben al jaren hart voor de stad Wageningen. Vanuit Randwijk, net over de rivier, deden we hier wekelijks de boodschappen op de markt. Bergstraat 9 is helemaal uniek. De verbinding tussen rust, naast de kerk, en actie, in de winkelstraat, is een uiting van het aloude “Bid en Werk”. Deze plek heeft die balans tussen rust en actie. Ora et Labora. Dat willen we bieden, ruimte en een luisterend oor te midden van hectiek en crisis. Wageningen is natuurlijk ook een groene stad waarin veel mensen bezig zijn met het thema duurzaamheid. Wij willen dat graag verbinden aan zingeving.

Wat gaan jullie aanbieden?

Op de website (werkplekbergstraat.nl) komt ons hele aanbod. Op dit moment denken we aan de volgende opties:

  1. Wageningse ondernemers of studenten kunnen een werkplek huren voor een dagdeel of voor een hele dag.
  2. Voor een workshop, coachingsgesprek of vergadering kan ook de Tuinkamer (2-4 personen) of het hele pand (max 12 personen) geboekt worden voor een dagdeel of voor een hele dag.

 

Jelle heeft in de Universiteitsbibliotheek deze stadsplattegrond uit 1698 gevonden. We gaan deze kaart op groot formaat laten uitprinten. Geschiedenis is van ons allemaal en we houden van Wageningen.

Kan ik ergens mee helpen?

Dit zijn de vragen die we nog hebben:

  • Hulp bij het verven. (wel een beetje professioneel)
  • Keuken plaatsen
  • Tuin inrichten
  • Keuken inrichten
Dit is zoals het er in grote lijnen uit komt te zien. Met dank aan Herman Bakker, architect.

Volg ons op Instagram.com/werkplek.bergstraat

P.s. Laat gerust een reactie achter! We zijn benieuwd wat je ervan vindt en hopen dat je net zo enthousiast bent als wij.

Ken jij iemand in Wageningen? Wil je dit s.v.p. delen! Hartelijk dank.