De markt, The place to be for me!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Nula, jedan, dva, tri, zetiri,
pet, sest, sedam, osam, devet, deset…
Vanmorgen alweer de eerste baalmomenten achter de rug. Even naar de markt terwijl we de ogen nog uitwreven na een korte nachtrust en enorm moeten wennen aan de hittegolf die hier zijn gang gaat.
De markt is THE PLACE TO BE FOR ME. Het geeft me het gevoel of ik een stukje hart van de stad aan mag raken. De doorsnee Croatische vrouw spreid haar stukje groenten en fruit ten toon en dat alles wordt verkocht voor een paar kuna. Maar ja.. daar gaat het dus om. Ik moet wel op zijn minst tot tien kunnen tellen! En met mijn slaperige hoofd.. (het was een lange reis!) ging dat nog niet zo jedan, dva, tri.
We zijn dus geland in een eenvoudig twee kamer appartement in het gebouw van de Theologische school. Vlak naast de kerk en ook naast de bibliotheek. Een mooie plek waar rust en routine hand in hand kunnen gaan in de komende weken. Oude en nieuwe gezichten ontmoet.
De kinderen spelen verder waar ze het spel vorig jaar hebben los gelaten. Wel grappig dat de Amerikaans-Kroatische Sara, een Kroatisch nichtje Noel te logeren had. Noel kon geen engels, onze meiden kunnen nog geen Kroatisch. Ja, aan Sara de eer om duidelijk te maken wat de een of de ander zeggen wilde, dat leverde grappige momenten op.
Ik kom zeker nog met plaatjes.. want er valt een hoop te laten zien, maar nu eerst:
Slapen.

6 reacties

 1. Hey Janneke,
  Goede tijd in Croatie! Vast wennen zo’n hittegolf, zeker als je de eerste dagen nog even moet acclimatiseren. Heb ik zelf ook altijd last van.. Niet teveel eisen stellen aan jezelf, het komt allemaal goed. Laat het maar gewoon gebeuren. Dat je daar bent is al het voornaamste!!
  Knuffel van Petra.

  1. Tja.. het is ook weer heerlijk om hier te zijn. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op het Wycliffe Centrum. Veel kleiner hier, maar toch met een bepaalde community eromheen, voelt ook weer erg vertrouwd en als thuiskomen daardoor. Love!

 2. Leuk Janneke om je eerste bericht uit Kroatië te lezen. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen, Ik kan me voorstellen dat je even aan de hitte moet wennen. Is het in huis een beetje koel? Dat is zo fijn van de oude Franse huizen, als het buiten 35 graden is, is het binnen 24 en dat voelt dan heerlijk koel aan.
  We wensen jullie een hele goede tijd. Lieve groetjes, Leon en Yolande

  1. Hoi Yolande, Nou dit is zeker geen mooi oude Franse boerderij, maar een tweekamerappartementje, maar met airco, waar we graag gebruik van maken met zes mensen op een kluitje. Wie weet vinden we nog een mooi stekkie, vroeger of later…

Reacties zijn gesloten.