De markt, The place to be for me!

22 juli 2015 0 Door admin

Nula, jedan, dva, tri, zetiri,
pet, sest, sedam, osam, devet, deset…
Vanmorgen alweer de eerste baalmomenten achter de rug. Even naar de markt terwijl we de ogen nog uitwreven na een korte nachtrust en enorm moeten wennen aan de hittegolf die hier zijn gang gaat.
De markt is THE PLACE TO BE FOR ME. Het geeft me het gevoel of ik een stukje hart van de stad aan mag raken. De doorsnee Croatische vrouw spreid haar stukje groenten en fruit ten toon en dat alles wordt verkocht voor een paar kuna. Maar ja.. daar gaat het dus om. Ik moet wel op zijn minst tot tien kunnen tellen! En met mijn slaperige hoofd.. (het was een lange reis!) ging dat nog niet zo jedan, dva, tri.
We zijn dus geland in een eenvoudig twee kamer appartement in het gebouw van de Theologische school. Vlak naast de kerk en ook naast de bibliotheek. Een mooie plek waar rust en routine hand in hand kunnen gaan in de komende weken. Oude en nieuwe gezichten ontmoet.
De kinderen spelen verder waar ze het spel vorig jaar hebben los gelaten. Wel grappig dat de Amerikaans-Kroatische Sara, een Kroatisch nichtje Noel te logeren had. Noel kon geen engels, onze meiden kunnen nog geen Kroatisch. Ja, aan Sara de eer om duidelijk te maken wat de een of de ander zeggen wilde, dat leverde grappige momenten op.
Ik kom zeker nog met plaatjes.. want er valt een hoop te laten zien, maar nu eerst:
Slapen.