Welkom in de Wildernis

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Ken jij ook die tussenfases in je leven? Je hoopt ergens op, heel sterk, maar je bent er nog niet. Je weet nog niet wat of hoe het is, wat komen gaat.

Ziekte, verlies, rouw, maar ook: Je eerste baan, een relatie wel of niet? Je eerste kind. Je eerste kleinkind, een nieuwe studie. Je diploma. En of het nu wel of niet goed gaat of door gaat heeft nogal consequenties voor je leven. En grote!

Je bent er met je gedachten wellicht veel mee bezig. De een kan het makkelijker loslaten dan de ander. Je wilde wel dat deze periode voorbij was.

Het is de Wildernis. En ik wil je vandaag van harte uitnodigen om er eens een tijdje bewust in door te brengen.

Want in de wildernis gebeurt het. Van alles staat op scherp. Dat wat voor jouw waardevol is. (en dat heeft een lijntje met dat waar jij op wacht of hoopt).

Misschien bidt je wel weer eens wat intensiever. En dat is de reden waarom die wildernis bestaat.

Om jouw even terug te brengen bij je bron. Bij De Bron.

Hoe dan?

Lees maar in de Bijbel, denk aan een psalm die verwoordt waar jij doorheen gaat. Laat je troosten door eeuwenoude woorden die je laten zien dat jouw verhaal in de lijn staat van geslachten voor ons.

Maak mij, HEER, met Uw wegen vertrouwd,
leer mij Uw paden te gaan.

Koning David;
psalm 25: 4

Misschien pakt het wel heel anders uit dan je hoopt. En is het een lesje in vertrouwen dat God regeert. De deur gaat dicht en weer dicht en weer dicht.

Ik hoop van harte dat het je (terug)brengt bij dat waarom jij op deze aarde bent. Jouw unieke levenslied dat door God gemaakt wordt, en ik hoop dat je leeft in harmonie met je Maker.

Verblijven in de wildernis is niet makkelijk. Het is schrale grond. De wind waait en het zand komt in je ogen waardoor je niet helder meer ziet.

Het is makkelijker om weg te gaan. Terug naar het comfort. Je ogen en oren te sluiten voor wat er diep in je om aandacht vraagt. Het vraagt lef om te luisteren, te verblijven in de wildernis. Doe het maar.

Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij, Want U bent de God die mij redt, op U blijf ik hopen, elke dag weer.

Ps. 25 : 5

In de stilte van de wind of in het ruisen van de bomen. Zet je zintuigen maar aan. En wacht maar af hoe alles zich zal ontwikkelen. Onderneem de juiste actie en laat weer los. Een moeilijke dans.

Het meervoud van lef is leven.

Loesje

Een manier om even de wildernis te ervaren is om je terug te trekken op een klooster retraite. Kijk hier voor de opties. Welkom aan mijn tafel.