Thuis/ fotoblog

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Home is where the heart is. Staat regelmatig op van die kitse spullen van de Action of Xenos. Het klinkt behoorlijk cliche.
Maar hoe meer wij door veranderingen en verhuizingen gingen, hoe meer we ervaarden dat het zo waar is. We voelden ons thuis op zoveel verschillende plekken: In Claire en Rob’s huis, aan de keukentafel bij mijn ouders, op bezoek bij Jelle’s oude grootouders. In de kerk of een fietstochtje met vriendinnen. Ik voelde me thuis reizend door Europa onder de open blauwe hemel en ik voelde me thuis terug in de kleine Darda kerk waar we weer zo hartelijk werden verwelkomd. We knuffelden onze Romavrienden en zagen de glimlach op de gezichten van de jongetjes.
Vandaag is het twee weken geleden dat we zijn verhuisd en dat was dit keer niet de moeilijkste verhuizing. We hebben niet al te veel spullen kunnen bergen in het kleine appartementje en verhuizen van een kleine plek naar een grotere is altijd makkelijker. Jelle is een aantal keer heen en weer gereden met de Safira en met wat hulp van mensen hier was het snel voor elkaar.
Een oudere dame heeft hier gewoond en is vorig jaar overleden. Het huis is gebouwd in 1979 en de keuken en badkamer zijn nog van die tijd, maar het werkt allemaal goed. We zijn nog niet klaar om het huiselijk te maken. Maar het begin is er. En dit is nu voorlopig thuis.
Geniet van de plaatjes!
DSC_0949

DSC_0994
Deze meubels horen bij het huis. Pretty classy… De zwarte meubels zijn een eeuw oud.

DSC_0993
Dezelfde ruimte, maar de andere kant. Dit is de eethoek met muziekhoek. Hoezen over de al te lelijke stoeltjes en klaar is kees.

DSC_0988
Femke ś kamer in wording.

DSC_0986
Onze slaapkamer, al die vitrages zijn eigenlijk vliegengordijnen. We laten ze maar hangen. Best wel retro;)

DSC_0978
Laurens met -eindelijk- zijn eigen bed, gekregen van Jan-kees en Esther. Hier met vriend Kiki.

DSC_0975
Marijkeś tijdelijke boekenhoek. Met ¨Beatrix in ballingschap¨ als topper. Boekje wat nog uit Canada kwam, ooit door emigranten daar naar meegenomen. Nog drie dozen te gaan. Ze heeft flinke planken bij Jelle gebietst. Nu alleen nog in elkaar zetten.

DSC_0971
Muziek in huis. Heerlijk. Het is wel geen echte piano, maar dit is ook fun.

DSC_0969
Het verlaten huis, uitzicht vanuit onze achtertuin. Oud Joegoslavisch bedoeninkje met waterput.

DSC_0955
Dit is een heerlijke buitenplek. We hebben een rustige buurt. De politie was overigens de eerste die bij ons aan de tuintafel zat.

DSC_0990
Ook gelijk maar bloemen gekocht om het wat op te vrolijken. Deze foto heeft Femke gemaakt. Bloembak bij haar kamerraam.

Hartelijke groeten en weet je welkom hier!
En als je je nog afvraagt: Waarom zou je in Osijek wonen?
Wie weet vind je op deze link het antwoord.
Janneke

8 reacties

  1. Wat ziet het er allemaal mooi uit. Wij wensen jullie veel woonplezier en Gods zegen.
    groeten van fam. van Maanen uit Randwijk

  2. Ha Janneke, fijn een groter huis. Knap hoor dat je er zo positief tegenaan kijkt en gelijk de bloemetjes buitenzet. Letterlijk dan hè :). Ook heel leuk om ons bed weer terug te zien in verweggistan. Ik hoop dat Lautje er veel plezier van zal hebben! Liefs van ons uit Apeldoorn

    1. Nou, het is ook erg leuk hoor om met de meiden een huis in te richten. Vandaag kwam ik thuis van boodschappen, ramen staan open, muziekles aan de gang.. dan wordt ik idd erg blij! voel me een gezegend mens.

  3. Mooie plek om te wonen. Heerlijk, zo’n balkon.Vrede zij dit huis!

Reacties zijn gesloten.