Een stilte dag op stille zaterdag

Een stilte dag in de uiterwaarden bij Heteren

Welkom op een stiltedag in de uiterwaarden! 
Tilly contacte me met de vraag of ik een stiltedag wilde organizeren. Daar heb ik ja opgezegd! Graag ben ik jullie gastvrouw en hoop een mooie dag te verzorgen, waar jullie hopelijk met verstilde herinneringen op terug kijken.
Heb je een intensieve periode achter de rug? Of ben je er aan toe om in de drukte van alledag, een dag de batterij op te laden? Van je af te schrijven, aan je eigen ding te werken of handvatten van de workshops te gebruiken? Of lijkt het je gewoon mooi om een dag stil te zijn? Dan is dit wellicht iets voor jou:

Samen met jou en de mensen die jij voor deze dag uitnodigt, ervaren we de stilte, op een andere plek dan gewoon thuis. Er is tijd voor ontmoeting, inspiratie en gelegenheid om iets te delen. Het zijn de kapel momenten die de dag structuur geven en de stilte, die in combinatie met schrijven diepte aan kan brengen. Je hoeft geen schrijver te zijn om je aan te melden. Na het eerste kapelmoment krijg je handvatten hoe je de stilte vorm kunt geven.

 

De datum is: 10 Oktober 2020

Adres: Herberg De Aandacht

Kerkplein 1
6666AK Heteren

 

Tijdens de dag doorbreken we de stilte niet, ook tijdens de lunch, houden we de stilte vast. Dit is dus echt een dag van meer contemplatieve aard. Mocht je de stilte willen doorbreken voor een persoonlijk gesprek of gebed, dan kan dat natuurlijk altijd en stappen we er even tussenuit de uiterwaarden in.

We mogen gebruik maken van de kerk, maar als je de voorkeur aan de open lucht geeft is daar uiter(w)aard ruimte voor;-)

Programma:

Dit kun je verwachten, maar laat je gerust verrassen door deze dag:

9.00 aankomst met koffie, welkom

09.00- 9.45 Hoe geef ik de stilte vorm? / input / waar hoop jij op in deze dag?

9.45 Kapelmoment 1. 

10:00 – 12.00 Ga de stilte in / schrijven / contemplatie

12.00 – 12.45 Stilte Lunch

12.45-13.00 Kapelmoment 2

13.00 –  14.00 Stiltewandeling

14.00 – 15.00 Stilte/ Schrijven / contemplatie

15.00 Kapelmoment 3 

15.30 -17.00 Thee/ Koffie/ Gesprek, terugblik

Wil je graag weten hoe een eerdere stilte dag eraan toe gaat? Dit is een andere locatie en elke dag krijgt zijn eigen karakter, maar hierbij een indruk: Stilte dagen in de Polder

Wat deelnemers van eerdere retraites schreven:

  • Verfrissend.
  • Goede sfeer, vrijheid, informeel, regelmaat, geen stress.
  • Heerlijk om tijd te hebben om alleen te zijn en in de groep; leuke mix.
  • Bijzonder om de stilte in groepsverband te ervaren.
  • Ben erg aangemoedigd om mijn gedachten weer op papier te formuleren.
  • Ik hou er zo van om te zien hoe je het allemaal doet, je persoonlijkheid, je creativiteit.
  • Ik ben blij dat ik een paar nieuwe tips kreeg voor het schrijven.
  • Mooi hoe we dingen in een kleine groep konden delen.

Prijs: €69,- (opgave liefst voor 15 juli 2020)

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/opgave

Kun je niet komen, maar heb je wel belangstelling voor een stilte-dag op een later moment? klik hier, je krijgt bericht.

Over mij:

Ik ben Janneke Huisman, een ondernemende blogger (jannekeonderweg.nl) en ik organiseer stiltedagen en (schrijf)retraites. Altijd op zoek naar de balans tussen uitdaging en ritme, actie en contemplatie, genieten van schoonheid en dealen met gebrokenheid. Tussen 2007-2019 woonden we met ons gezin 9 jaar in het buitenland, in Engeland, Canada en Kroatië. Verder ben ik HBO-verpleegkundige met 7 jaar werkervaring in de zorg.

Drie veel gestelde vragen:

Is dit alleen voor vrouwen? 

Nee, zeker niet, maar nodig gerust een andere man uit, er zijn meestal wel mannen bij, maar ze zijn in de minderheid. Verder heb je overigens weinig last van kletsende vrouwen op een stiltedag, want dat staat niet op het programma;-)

Kan ik je ook persoonlijk spreken?

Ja, ik ben geen coach of therapeut, priester of pastor, maar ik heb wel veel ervaring met het supervisie geven van mensen om ons heen, zowel in binnen als in buitenland. Ik hou van laagdrempeligheid en gelijkwaardigheid. Als je graag de stilte wilt doorbreken om iets te bespreken, kan daar in de dag goed tijd voorgemaakt worden.

Waarom doe je dit eigenlijk?

Ik vind het heel mooi om mensen bij elkaar te brengen. De combinatie van ontmoeting en samen stilte ervaren is uniek. Om deze aspecten: contact en schrijven en stilte op één dag gebalanceerd tot zijn recht te laten komen geeft mij veel voldoening.

Aanmelden: jannekeonderweg.nl/opgave

Hoop je te zien in de Heterense uiterwaarden, ik heb er zin in om een dag met je op te trekken! (Opgave sluitingsdatum: 15 juli 2020) Per omgaande aanmelden heeft altijd de voorkeur.

p.s. Meer weten? / Nog een vraag? Stuur me een e-mail: janneke@jhnet.nl