Onderweg naar Jongbloed

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

In augustus van 2023, tijdens het kloosterfestival stond ik met Willeke Herwig te wachten totdat onze borden vol werden geschept met een heerlijke maaltijd met veel groenten uit de grote moestuin van Nieuw Sion.

We maakten kennis en ze vertelde me dat ze mensen begeleidde bij het schrijven van hun boek. Mijn kersverse werkboek had ik meegenomen naar het festival en her en der op strategische plekken laten slingeren voor geïnteresseerde voorbij komers. Laat Willeke nu een van hen zijn.

Ze zag het en het trok haar aandacht. Ze vond het goed, maar zag met haar kennersoog dat het zeker beter zou worden als het door haar kritische blik bekeken werd.

Willeke bracht het bij Jongbloed ter tafel, zij reageerden enthousiast en zo gebeurde het dat ik afgelopen dinsdag in Leeuwarden aan tafel zat met Marrit en Jesse. Willeke haakte online aan.

“We gaan van een acht, een tien maken”. werd er gezegd. Er kwamen nog meer mooie opstekers voorbij die me moed geven om er nog een flinke slinger aan te geven.

De komende tijd gaan we ermee aan de slag. Daarna gaat de hele boel rollen, vormgever, drukker, bekendmaking en dergelijke. Het is de planning dat het in oktober in de boekwinkel ligt. Ik heb er zin in!

Terugblik:

Mooi vind ik dat wel. Het hele idee van het leven met een leefregel is dat het langzaam gaat, niet te snel. Gewoon rustig doorschaven. Zo is het ook met dit werkboek. Het idee was er vlak voor de hectische verhuizing naar Nederland in 2019, aan mijn keukentafel in Kroatië.

Na een paar jaar geoefend te hebben met het leven met een leefregel, sloot ik me in december van 2022 een week op in een kluis in de bergen waar het werkboek echt geboren werd onder de open hemel zodat ik het ook met anderen kan delen.

En nu staat het in de kinderschoenen, maar het is mooi dat het op eigen benen gaat staan. De wijde wereld in.

Weet je trouwens dat er dit jaar nog 1 HOUVAST Levensregel retraite op Klooster Nieuw Sion is? Het hele jaar is al volgeboekt, het is dus een unicum! Het lijkt me heerlijk om het voorjaar daar met jou te beleven en even pas op de plaats te maken en op je leven te reflecteren. Ga je met me mee? Er zijn nog 5 plekken.

Meer lezen kan hier:

Aanmelden kan hier: Jannekeonderweg.nl/welkom