Ode aan de fiets

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

IMG_0059
Mijn oude omafiets is nu 20 jaar in mijn bezit. Een degelijke zwarte gazelle die gekocht is bij Van Beek in Barneveld. Toen nog een eenvoudige fietsenmaker met wat nette fietsen.
Wat ik er door die jaren al niet mee gesjouwd heb. Veenendaal- Lunteren, Bodegraven, Houten, terug in Veenendaal, Engeland. Terwijl wij in Canada waren, bleef hij netjes op stal bij mijn ouders waar die door deze en gene een ritje aangeboden kreeg. (wie gaf wie een ritje?)
Maar nu staat hij hier en ik ben er maar weer wat blij mee. Het is een sport geweest om hem als pakezel te gebruiken. Niet alleen toen we drie kleine meisjes hadden. Judith voorop, Marijke achterop, en Femke onderweg in de maak in mij.
Boodschappen doen.. voor 100 gulden! Ja, hij draagt het dapper. Het gezin groeit, er wordt meer gegeten.. boodschappen doen voor 100 euro! Ja, hij draagt het dapper.
Melk halen bij de boer, in Randwijk. Aan elke kant van het stuur een emmertje van drie liter. Ja, hij draagt het dapper. Op het pondje naar de markt in Wageningen, uiteraard zoveel mogelijk meenemen voor de hele week. Hij fietst dapper door.
IMG_0058
En nu zijn we hier. De stad is hobbelig, maar ook nu klaagt hij niet. Dit haalden we van de week samen uit:
1 kool
3 kg. rode paprika
3 komkommertjes
2 kg. tomaten
3 keer knoflook
1 kg. uitjes.
2 kg. aardappelen
1 kg. gele paprika
1 kg. worteltjes
3 keer bloemen, voor in de plantenbakken. (Ik blijf Nederlands, of je wilt of niet)
3 kg. perziken
een doosje cherrietomaatjes
2 kg. pruimen
1 kg. appels
5 eieren in een plastic zakje, vers van de kip.
TIMG_0060


1 kupusa
3 kg . crvena paprika
3 krastavci
2 kg . rajčice
3 puta češnjaka
1 kg . izleti .
2 kg . krumpir
1 kg . žuta paprika
1 kg . mrkve
3 puta cvijeće za biljke . ( Ja i dalje nizozemski, sviđalo se to vama ili ne)
3 kg . breskve
kutiju Cher trske rajčice
2 kg . šljive
1 kg . jabuke
5 jaja u plastičnu vrećicu svježe iz piletine .

En geduldig hoort ie mij aan als ik zachtjes murmelend met nieuwe woorden stotter en repeteer. Dank je wel, fiets, ik hoop dat ik nog lang met je mee mag!