In een buitenwijk in Boedapest.

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Een van de heerlijke dingen van het leven in zo’n grote stad vinden we het maken van wandelingen door de straten. Het bekijken van huizen, het ontmoeten van mensen. Zo liepen we vanmorgen rond een uur of tien richting de winkels… Het straatbeeld is zo ongelofelijk anders. Het lijkt erop dat wij hier in een goede buurt wonen. Allemaal alleenstaande huizen met hekken en elk huis heeft zijn eigen waakhond. (Dat zijn er dus rond de 60 in een straat!) Afschuwelijk wat een grote beesten. En blaffen dat ze kunnen! Gelukkig dat de hekken goed dicht zitten, maar je houdt je hart vast als er een losbreekt. In deze dus wat luxere wijk, zijn bij lange na niet alle straten verhard. Eigenlijk zijn de meeste straten gewoon onverhard. Er is ontzettend veel groen, maar wat opvalt is dat mensen hier functionele tuinen hebben en geen siertuinen. We zien ook veel bloemen, maar nog veel meer fruitbomen. Alleen hier in deze straat kom je zoal noten, pruimen, kersen, appels en peren tegen.
Bij een van de huizen konden we perziken kopen. Heerlijke sappige perziken. Minder dan een euro per kilo! Dichter bij de winkels zagen we kleine tafeltjes staan, waar mensen hun koopwaar op uit konden stallen. Op minder dan een vierkante meter worden er wat groenten, fruit, wat potjes en glaswerk verkocht en om een indruk te geven van wat er zoal verkocht wordt: Ook lege augurkenpotten staan tussen de koopwaar te koop!
We hebben vandaag drie van dat soort wandelingen gemaakt.. Ik voelde zojuist mijn benen…. Maar ik telde op dat we dus ook drie uur gewandeld hebben…. en dat terwijl we gisteren ziek waren… Buikloop vanwege het water denk ik… Gelukkig duurde het maar een dag. Onze trip naar downtown hebben we uitgesteld tot volgende week.
Verder vanmiddag nog een heel goed gesprek gehad met onze leidinggevenden van het Roma team. Een soort terug- en vooruitblik… Eind deze week hopen we weer dorpen te bezoeken en naar Osjiek in Croatie te gaan. We bezoeken daar een Christelijk College en een Roma kerkje.