De kunst van het leven van giften.

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

(vertaling van: The art of receiving)
De geur van bloeiend koolzaad kwamt me tegemoet terwijl ik voor het open raam zat te schrijven. En terwijl ik naar buiten keek kon ik precies het topje van de koolzaadvelden zien. Een grote gele massa met een heerlijke voorjaarsgeur.   IMG_0114
Vorige week waren we in Frankrijk.
Vrienden van ons hebben ons een vacantiehuisje aangeboden bij hun ouders. Het was echt fantastisch! Niet alleen het huis, wat ook al ontzettend mooi en met style was gerestaureerd, maar de kleur en smaak werd door de mensen aangebracht. Wat een gastvrije schatten van mensen!
Jaren van hard werken heeft de oude boerderij veranderd in een stylvol boerenhuis. De vrouw des huizes spaarde potten, pannen, en kannen. De frisblauw geschilderde kozijnen geven het een frisse, karakterestieke en ook historische look. We ervaarden een diepe liefde en een fijngevoelige balans in het weghalen van wat teveel is en laten groeien wat geen kwaad kan. Een kunst apart!
IMG_0091
Het was een groot kado! Wij, als gezin merken dat we steeds dichter bij onze eigen verhuizing komen en een stukje onrust wat dat met zich meebrengt. Ik liep erover te denken hoe deze lieve mensen te bedanken voor dit mooie kado. Aan de andere kant is het ook goed om te kunnen ontvangen.
Vaak vinden we het heerlijk om te geven, en dat is ook heel gaaf. Maar het vraagt soms een nederige houding om te ontvangen. Op een bepaalde manier ga je door je knieen. Uiteindelijk besloot ik ervan te genieten en dat hebben we gedaan, met volle teugen!
Het is een heel proces om te leven van support van vrienden, familie, gemeenteleden en anderen. Veel mooie onverwachte momenten heeft het over de jaren met zich meegebracht. Trouw en goed doen is ons zoveel overkomen!  En dus nu ook weer in deze week. Op een avond mochten we mee uit eten. Het meest speciale restaurant uit de omgeving werd bezocht…. wat een ervaring aan smaken, kleuren, opmaak en creativiteit met eten. Het was heel mooi. Maar ook de gewone dingen van de dag: De kinderen die samen speelden, de tafelgesprekken, de gezamelijke maaltijden, de jongetjes samen in het grote bad, de fun en de wandelingen, Femke’s tiende verjaardag en niet te vergeten de oplopende emoties…tenslotte was er een hoog vrouwengehalte aanwezig.
Mooie herinneringen om nog een hele tijd van na te genieten. Lieve vrienden, hartelijk bedankt!

IMG_0002
Cake for Femke the birthday-girl. (10 years old now!)

Steadfast love and faithfulness meet;
righteousness and peace kiss each other.
Faithfulness springs up from the ground,
and righteousness looks down from the sky.

(Psalm 85:10-11 ESV)

IMG_0042
Judiths “most beautiful selfie.”

IMG_0111
Laurens playing with friends.

IMG_0007
I received a gift, a big fat snail.

IMG_0156
Marijke after a shopping trip.