Bor, dag 4: Eten uit de bergen en een Servische Pannenkoek

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Nou, lieve mensen, er is heel wat meer te delen dan een pannenkoekenrecept. (kinderclubs in de afgelegen gehuchten, een fantastische bijeenkomst met het uitdelen van de Bijbels en een beetje onrust tijdens de muziek, maar a la. De internetconnectie laat hier nogal te wensen over dus na die twee verhalen van van de week, hou ik het vandaag even wat luchtig:
Zet een muziekje aan, liefst tien jaar oude muziek, dat doet men hier ook. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt en geniet, eerst van het klaarmaken en dan van het opeten en niet te vergeten de vaat. (die ik dus niet heb, deze week! En geniet even voor mij. Dank je.)
Hierbij het Servische Pannenkoekenrecept. maak de pannenkoeken zoals je dat altijd doet. Het is handig om deze lekker dun en groot te maken. Dit is de vulling: zet je schrap, het is wel handig als je echt een lege maag hebt.
Laag 1: Een theelepel tomatensaus, ketchup, mosterd, mayonaise en creme fraiche.
Laag 2: Daarna met een eetlepel: gebakken champignons, gebakken uitje, gebakken paprika, knoflook, ham, gember, salami.
Laag 3: De kruiden: gember, kipkruiden, chilipepper, witte uitjes, kerry.

Je kunt alles er op doen,

of het een of ander weglaten.

Eindeloos varieren maar!

Pak het in, in een leuk pakketje

en eet het met een vrolijk servetje.

Dobar tek!

 
IMG_0125
Elke dag rijden er een paar van ons een eind de bergen in om onze lunch te halen. De moeder van Slobodan kookt de hele week voor ons. Heerlijke lokale recepten, met zoveel mogelijk groenten uit eigen tuin. Lekker machtig, veel vlees en in varkensvet gebakken groenten. De aardappels zijn voortreffelijk. Het is de bedoeling dat we allemaal een kilo of twee aankomen deze week. Dat moet wel lukken.
IMG_0183
In dit soort gezellige potten wordt het aangeleverd.
IMG_0140
Hier wordt het opgegeten. We verblijven deze week in een hotel. Het is een voormalig vluchtelingen kamp. Niet van de laatste vluchtelingenstroom, maar van de oorlog daarvoor. De Kosovo oorlog. Ik hoop hier zeker later nog over te schrijven, maar eerst nu de verhalen van de kinderclub, het uitdelen van de kinderbijbels en het bijbelstudiemateriaal. Daar kun je morgen meer over lezen. Tot dan!
Janneke, life in Bor;-)
en hier: een pracht filmpje van het zingen in een kleine Romanederzetting.
 
 

1 reactie

Reacties zijn gesloten.