Woeste weken

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Wees welkom op de zendingsmiddag 21 mei om half vier in Randwijk in de kerk als je ons nog even wilt groeten voor we weer vertrekken aankomende maandag.
Om half vier geven we een impressie van ons eerste halfjaar in Kroatie en er is ook tijd om elkaar even te spreken.
We zijn nu bijna aan het einde van vijf rusteloze woeste weken, waarin we in minstens zeven verschillende plekken slapen. Leven uit de koffer maar ook genieten van elke dag zoals de dag zich aandient en waarin Jelle zowaar tussendoor nog tijd vind om zijn werk door te laten gaan. En genieten van alle lieve mensen die hun hart en huis voor ons openstellen.

 • Op 18 april begon het: retreat in Ohrahovica, Roma Bible Union, vergadering over taakverdelingen binnen de organisatie. Dat was erg pittig omdat onze direkteur net voor die week ernstig onwel werd en de noodzaak voor overdracht nog duidelijker.
 • Een paar dagen later: terug in onze flat en inpakken. Een dag de tijd om in te pakken! Doorwerken!IMG_0257
 • Onderweg reizen door Europa.IMG_0266
 • Een stop halverwege voor een bijeenkomst over Audio Bible materiaal in ZwitserlandIMG_0487
 • Oeps! wel goed voorbereid voor de sneeuw in de bergen?IMG_0372
 • IMG_0412IMG_0411IMG_0179
 • Daarna landen in Nederland in het heerlijke boeken en natuur huis van Rob en Claire. En Femke kon samen met Opaś en oma haar verjaardag vieren!

IMG_0017

 • Tussendoor de bruiloft van mijn ouders met een surprise-sleepover. /mijn grote gezin
 • Het gewone schoolleven weer oppakken en genieten van het dorpsleven in Randwijk.
 • Aankomende maandag 23 mei reizen we weer terug.
 • En hoe zien de dagen hier in Nederland er zoal uit? Even naar de dokter, de tandarts, de brillendokter, de ja helaas- wrattendokter, bijpraten op de scholen, de kerkenraad, de auto voor een beurtje en s avonds een kop thee drinken met broers, of een ijsje eten met buurvrouw.

Het -van bed gewissel- is voor Laurens wel veel. En regelmatig vraagt hij: Gaan we nu hier wonen? Marijke heeft een duidelijke kalender voor hem gemaakt en ik kan niet goed in woorden vangen hoe we er naar uitzien om te landen als gezin.
Twee dagen voor ons vertrek naar Nederland ondertekenden we een contract voor een huis. We zijn hier heel blij mee en hebben veel zin om een thuis te maken in Osijek. Begin juni kunnen we erin. We kunnen dit huis lange termijn huren. En dat is heel mooi! Volgende maand hopen we vijftien jaar getrouwd te zijn en ons achtste huis te bewonen. Vier landen en twee continenten verder. De meiden maken mooie plannen om het huis -low budget- tot een thuis te maken. Een kunst op zich.
Moge de rust in ons hart en huis landen in de komende weken.
Het is toch indrukwekkend hoe efficient we deze weken zijn! En het gaat helemaal goed sinds ik dit ook in plan in mijn dagrooster: slapen.
The best way to survive!;) Welterusten.