Stay With Me

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Sommigen van jullie vroegen hoe het laatste retraite in Hongarije geweest is. Hierbij een kleine indruk:

Op de dag van aankomst was het 28 graden. Doorrijden met die boodschappen om ze koel en al in de koelkast te krijgen! Maar op de twee retraitedagen die volgden, kwam de regen met bakken uit de lucht. Het was erg koud en nat buiten, maar binnen was het gelukkig behaaglijk.

 

“Waarom zou ik eigenlijk een terugblik schrijven?” vroeg ik me af. Ik laat (met dank voor de toestemming van de deelnemers) hen aan het woord: 

Terugblik:

* Rustige sfeer en uitnodigend huisje. 

* De kapelmomenten waren goed en gaven richting aan hoe je de stilte vorm kon geven. 

* I love silence!

* Ik zou het heerlijk vinden als we niet alleen van 9 tot 12 stil zijn en in de middag ook nog twee uur. De eerste dag hadden we stilte van 10.00 tot 17.00. Heerlijk! Dat kan gerust twee keer. Het is fijn als het tijdens de lunch niet doorbroken wordt het helpt bij het focussen op meditatie.  

* Ik vond het fijn om te schrijven/ tekenen door het bijbelgedeelte wat je suggereerde.  

* Geweldige communicatie, goed georganiseerd, hartelijke gastvrijheid, workshops die geestelijke groei aanmoedigen. 

Schrijf je eigen gebed, schrijf je eigen psalm:

Eén van de workshops was een uitnodiging om je eigen gebed te schrijven. Neem gerust even de tijd en bidt mee met deze nieuwe gebeden die tijdens deze dagen naar de oppervlakte kwamen, met het delen, zijn ze voor ons allemaal:

Lieve God,

Uw Naam mag alle glorie en prijs kijgen die het toekomt! 

U bent perfect in wat U doet. 

U laat ons de weg zien, als we stoppen, luisteren, horen en gehoorzamen. 

Breng alstublieft mijn geest tot rust.

en leer me om gewillig Uw stem te verstaan.

Geef me genade om in geloof U te gehoorzamen en te weten dat U te vertrouwen bent. 

zodat Uw naam de eer krijgt, die het toekomt.

Amen.

STAY WITH ME

in my doubt

in my fear

in my confusion

STAY WITH ME

when I am lonely

when I am empty

when I am tired

STAY WITH ME

while I am cleaning

while I am cooking

while I am sleeping

STAY WITH ME

when I have questions

when I am disappointed

when I have peace

STAY WITH ME

when I am lost

when I don´t know

when I am anxious

STAY WITH ME

in my friendships

in my free time

in my work

STAY WITH ME

while I learn

while I play

while I create

STAY WITH ME

when the darkness comes

when my soul feels empty

when my footsteps falter

STAY WITH ME

Lisa Schobesberger, Szentistvan, April, 2019

Heb jij weleens een gebed geschreven? Meer weten? Reageer gerust.