Perenpluk

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Op de dag dat Jelle mij naar Bor bracht een paar weken geleden, werd er in de Betuwe een perenpluk actie gehouden voor het werk onder de Roma. Dit is echt een fantastische actie!
20170909_095330
Zoals je ziet regent het, maar dat mag de pret niet drukken. Doorbijten, regenpakken aan en doorwerken. Deze verbondenheid is enorm bemoedigend!
In de verafgelegen dorpen rond Bor in Oost-Servië kregen Romakinderen kleding, wat voedsel, en een mooie kinderbijbel. Er was een thee ochtend voor vrouwen en Bijbelstudies waar achter de schermen door verschillende mensen hard aan is gewerkt. We merkten hoe de mensen het waardeerden. Vinden we in Nederland iets als een vrouwenvereniging heel gewoon, hier was het heel bijzonder. De mensen vroegen: “Kom alsjeblieft terug!” En dat hopen we te doen.
20170909_111131
Het is bijzonder bemoedigend om je gedragen te weten door een gemeente, familie en vrienden. Het maakt het werk wat we mogen doen voor ons fundamenteel anders. We staan er niet alleen voor. We worden gedragen, in gebed, door dit soort prachtige acties en door vertrouwen. Dat hebben we ook nodig, want zoals je kunt lezen verliezen we ook weleens de moed. En dan geven dit soort bemoedigende acties onder andere de versterking die we nodig hebben.
 
20170909_101057
Er zijn 42 van deze kisten gevuld! Samen is dat goed voor 13.440 kilo peren. Het bedrag werd naar boven afgerond en toen leverde dit het mooie bedrag van 1000 euro op!
Hier een video op facebook
Hiermee kunnen we een deel van de schoolkosten betalen waar we erg blij mee zijn! In het buitenland krijg je geen kinderbijslag en zijn er hoge schoolkosten. (dat is twee keer min;-) Voor ons is dat een reden geweest om nog eens flink achter onze oren te krabben of de hele verhuizing naar Kroatië dat wel waard was. Maar dit soort acties onderstrepen het maar weer: samen zijn we zoveel sterker en mogen we het Lichaam van Christus verbeelden en zo samen onderdeel zijn van het brengen van het Woord bij de Roma.
Hartelijk dank!
Jelle, Janneke, Marijke, Judith, Femke en Laurens