Doop

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

De dag begon al vroeg: Om half negen zaten we in Darda aan de koffie. Terwijl thuis de rest van ons gezin wakker werd en zich klaarmaakte voor het ontbijt en de kerk, haalde ik deze dames op voor een hoogtepunt in hun leven.
20160918_093157
Wat is het bijzonder als na lang wikken en wegen dit moment dan eindelijk gekomen is.
¨Ik weet dat God met me meegaat.¨
Zei een van de vrouwen. Ze zagen er echt wel tegenop hoor. Deze dienst werd gehouden in de moederkerk in Osijek, terwijl we elke week bij elkaar komen in de kleine Romakerk in Darda. Maar God is erbij en zo staan ze nu ook op de foto.
De predikant stelde een paar vragen, er werd geantwoord en daar gingen ze om de beurt. Het raakte me diep. Reken maar dat beide vrouwen een verhaal te vertellen hebben.
De kwetsbaarheid van een mens dat het water instapt is zo zichtbaar en toch ook zo vermengd met een sterk verlangen om deze stap in geloof te zetten. En daarmee onderstreept het zo de boodschap die het brengt, wetend dat de opstanding heerst over het kwaad, de zonde elk menselijk gebrek en de dood.
En dit alles samengevat in een enkele luttele minuten.

 
Bijzondere momenten gebeuren vaak middenin het alledaagse leven. Deze dag was er weer een voorbeeld van.
20160918_172036
We zijn moe, we hebben er zes uur kerk opzitten vandaag. Er gaat nog steeds veel langs ons heen en zonder vertaling volgen we nog niet zoveel. Maar deze zichtbare tekenen geven een diepe verbondenheid met de kerk van alle tijden en alle plaatsen. We zijn tevreden en voldaan. Wat heerlijk om hier vandaag bij te mogen zijn.

En zie: Ik ben met U, alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld. 

Amen

Matth.28: 20