De eerste dag

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Een beetje spannend hoor om een weblog te beginnen.
Ik weet niet goed waar te beginnen.. dus dat sla ik dan maar snel over… In elk geval stappen we toch weer in iets nieuws nu we gisteren aangekomen zijn in Budapest en in levende lijve onze teamleden hebben ontmoet van de Roma Bible Union, met wie we in de toekomst nauw gaan samenwerken.
De reis hierheen was prachtig en ging heel voorspoedig.. alhoewel ik natuurlijk liever niet met meer dan 120km. per uur door dat mooie Europa cross, hebben we veel mooie vergezichten gezien, het landschap zien veranderen. Mooie kloosters, zoals het bekende uit de “Naam van de Roos” in Melk voorbij zien komen… Prachtige heuvels, eindeloze bergen kerstbomen gezien en eenmaal in Hongarije lachten de zonnebloemvelden ons toe.
De kinderen genoten van de reis en waren erg lief. Leuk hoe ze als een blad aan een boom omdraaien en zich aanpassen in een Engelstalige omgeving. (wij praten voor het gemak ook maar Engels tegen de Hongaren… niet zo vriendelijk… maar ja)
Vandaag onze eerste ontmoeting gehad met nog meer teamleden en naast gezellig eten en kennismaking het plan voor de komende vier weken uitgezet. Dat lijken bonte weken te worden!
Eerst maar eens rustig weekend houden in Budapest, morgen naar een Engelstalige dienst, een flinke wandeling door de buurt maken en dan maandag afreizen naar Kroatie om de eerste Romadorpen te bezoeken. Woensdag hopen we dan weer terug te zijn op ons honk in Budapest.