Rouwen op afstand

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

Vandaag wordt de oude oma van Jelle begraven. Ze bereikte de hoge leeftijd van 92 jaar en kende opa 80 jaar. 68 jaar zijn ze samen getrouwd geweest en deelden lief en leed. Een nicht van Jelle maakte onlangs dit gedichtje wat ik met toestemming overneem:

Als ik in haar ogen kijk,
Haar oude, grijze ogen
Kan ik alleen maar houden van

Kan ik me alleen maar verbazen
Dat ik soms zoveel op haar lijk

Als ik haar handen zie,
Die zoveel werk verzet hebben
En nu rustig op haar schoot liggen
Kan ik alleen maar trots zijn

Kan ik alleen maar dankbaar zijn
Voor degene die ze was en is

Want maar één kan ik oma noemen
En één vrouwenstem noemt me
Lief kleinkind

Gemaakt door nicht AnneJet Dijkstra- Roest, Augustus, 2016

 Uit: Psalm 90. img_0171