Geef ze een rit!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als nederlands

20160622_161725
Kersen plukken in de kerktuin.

Deze oudere dame kwam naar ons toe en zei: Geef die moeder met haar kinderen een rit! Laat ze niet door de regen naar huis lopen. Ik vond het mooi om te zien. Ze zorgt voor anderen. De kleine Darda kerk wordt meer en meer een gemeenschap die oog heeft voor elkaar en dat is belangrijk. De kinderen horen in de kerk een bijbelverhaal, ze krijgen liefde, aandacht, wat eten en een zegen mee voor de komende week.
20160622_180900
The t-shirt says: Athletic street generation;)

En we reden de kinderen naar huis. Afgelopen zondag hadden we tien kinderen in de auto. Acht van hen waren onder de tien jaar oud. Twee van hen waren rond de veertien, vijftien en een van hen is pas moeder geworden. Ze komen allemaal uit een groepje huizen dicht bij elkaar. Een kilometer of tien aan autoavonturen van de kerk vandaan. En ze zijn op de een of andere manier familie.
20160622_174239.jpg
Het kleine romajongetje.

Jelle en ik keken even bij dit kleine kindje. Mannen zijn veelal afwezig hier. Het was goed om samen het kindje te zien. De oma en overgrootmoeder proberen te roeien met de riemen die ze hebben, al laat de hygiene en basiszorg nog te wensen over. Maar de jonge moeder moet wennen. Ze wil haar baby weggeven. De verantwoordelijkheid voor het nieuwe jonge leven komt nu keihard bij haar binnen. We proberen haar te steunen en naast haar te staan als zij went aan deze onomkeerbare fase van het leven: moederschap.
De kinderen vinden het zo leuk om wat aandacht te krijgen en de autorit naar de kerk en terug lijkt een hoogtepunt te zijn. In de auto tellen ze mee: Osam deset, Devet deset! STO! (8o, 90. 100!)
We reden naar huis om onze eigen kinderen op te halen. De zon ging prachtig onder, terwijl de maan langzaam op kwam. De lucht was vol met prachtig licht. Ik dacht aan jullie die voor dit kleine jonge kind gebeden hebben. Gebeden uit Nederland en uit vele andere plekken uit de wereld.
En toen was alles wat ik zag, die maan, die zon, de gedachten rond psalm 72 dat God doorgaat zolang de zon en maan schijnen. En God die dit alles, die zon, maan en kleine babies, zijn plaats gegeven heeft.
Ik heb de laatste weken veel in Jesaja gelezen, een van de grote profeten. Ik was bemoedigd door deze gedeelten en deel ze graag hier, als gebed, teruggevend aan God.

Is. 55: 5

Behold, You shall call a nation that You do not know,

and a  nation that did not know that you shall run to you,

Because of the Lord your God, and of the Holy One of Israel;

Is. 66: 2

All these things has made my hand, and so all things came to be,

declares the Lord .

But this is the one to whom I will look:

he who is humble and contrite in spirit

and trembles at my word.

 Zijn Naam zal voor eeuwig blijven; zolang de zon er is, wordt zijn Naam van kind tot kind voortgeplant. Zij zullen in Hem gezegend worden; alle volken zullen Hem gelukkig prijzen.

ps. 72: 17

20160626_152517.jpg
Jelle aan het woord met vertaalster.

En ik kan jullie vertellen dat we vandaag een goede, tweedehands auto gevonden hebben. Geen zorgen voor de kinderen, ze krijgen een rit! Met dank voor jullie contributie, want dat is wel nodig! Geef ze een rit!
 
 

1 reactie

Reacties zijn gesloten.